07:26 04.07.2020

Харківський патрульний, підозрюваний в отриманні хабара та шахрайстві на 1,2 мільйона гривень, постане перед судом

2 хв читати
Харківський патрульний, підозрюваний в отриманні хабара та шахрайстві на 1,2 мільйона гривень, постане перед судом

Обвинувальний акт щодо співробітника Управління патрульної поліції в Харківській області, який підозрюється в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України) та шахрайстві (ч.ч.1,2 ст. 190, ч. 2 ст . 15, ч. 4 ст. 27, ч.ч. 1,2 ст. 369 КК України), направлено до суду.

"У разі доведення провини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна", - повідомляється на офіційному сайті Державного бюро розслідувань.

За даними досудового слідства, в липні минулого року патрульний зупинив автомобіль, водій якого мав ознаки алкогольного сп'яніння. Дані алкотестера "Драгер" підтвердили, що водій був п'яний. Поліцейський заявив, що правоохоронці заарештують автомобіль і запропонував "вирішити питання" за 5 тис.грн. Через деякий час на місце події прибула мати водія. Патрульний запропонував їй сплатити 200 доларів, щоб не вилучати автомобіль її сина. Жінка погодилася і заплатила гроші.

Проте, поліцейський склав протокол про адмінправопорушення за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп'яніння і виніс постанову про накладення стягнення.

Увечері цього ж дня правоохоронець приїхав додому до матері водія і запропонував за 400 доларів домовитися з колегами, щоб протокол про адміністративне правопорушення щодо її сина не направляли до суду. За ще 300 доларів він обіцяв, "допомогти", щоб її сина не позбавили права керування автомобілем.

Через кілька днів правоохоронець знову прийшов до жінки і запропонував їй спільний бізнес. Він повідомив, що взяв в оренду автозаправку на території одного з районів і порадив вкласти гроші в її розвиток. Жінка погодилася, в результаті чого патрульний шахрайським шляхом заволодів її коштами сумою 1,2 млн.грн. Щоб зібрати таку суму постраждалій довелося продати ювелірні прикраси, брати позики в банках і позичати гроші у знайомих.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА