07:23 05.07.2020

Двотижневий карантин через коронавірус почався в Казахстані

2 хв читати
Двотижневий карантин через коронавірус почався в Казахстані

У Казахстані з 5 липня починають діяти двотижневі карантинні заходи, покликані зупинити поширення коронавірусу COVID-19 після погіршення ситуації з пандемією.

За рішенням держкомісії, в Казахстані на 14 днів припиняється міжміське автобусне сполучення, в містах за часом обмежується робота громадського транспорту. Пересування громадян у республіці на особистому автотранспорті не забороняється.

Рейси міжнародного авіасполучення, які поновилися в Казахстані з 20 червня, продовжаться, але на 14 днів буде заморожено розширення списку країн, в які літають казахстанські авіакомпанії; з обмеженнями збережено авіасполучення між регіонами, залізничне сполучення.

З 5 липня вводиться заборона на проведення видовищних, спортивних та інших масових заходів, а також сімейних, пам'ятних заходів, обмежено переміщення людей на вулицях, парках, скверах - групами не більше трьох осіб, а також пересування осіб старше 65 років.

Разом з тим казахам дозволені індивідуальні тренування на відкритому повітрі.

Діяльність підприємств низки сфер буде заборонена. Зокрема, під заборону потрапили: салони краси, перукарні, спортивні зали, фітнес-центри, басейни, продовольчі та непродовольчі криті ринки.

Також заборона вводиться на діяльність пляжів, аквапарків, об'єктів культури, музеїв, виставок, розважальних центрів, дитячих дошкільних установ (окрім чергових груп), релігійних об'єктів, розважальних центрів у ТРЦ, розважальних закладів (караоке, більярд, комп'ютерні клуби, боулінг-центри) , кінотеатрів, дитячих оздоровчих таборів, фудкортів, банкетних залів.

Зберігається дистанційна форма роботи для не менше 80% співробітників держорганів (організацій), національних компаній та інших організацій.

Дозволена діяльність медичних центрів за записом, аптек, продовольчих магазинів, відкритих ринків.

Також буде дозволена, але з обмеженням за часом і з дотриманням "санітарно-дезінфекційного режиму", робота точок громадського харчування на відкритому повітрі, будівельних, промислових підприємств з безперервним виробничим циклом, будівельних робіт на відкритому повітрі. Дозволяється ведення сільськогосподарських робіт, рибного господарства і тваринництва, надання послуг населенню, серед яких мийка та ремонт автомобілів, ремонт побутової техніки, надання банківських послуг.

За порушення карантинного режиму і санітарно-епідеміологічних вимог введені великі штрафи.

Згідно з рішенням держкомісії, у разі необхідності "в залежності від подальшого розвитку епідеміологічної ситуації в країні, зазначені обмежувальні заходи можуть бути продовжені на два тижні або посилені".

У Казахстані аналогічні заходи застосовувалися під час дії режиму надзвичайного стану, який діяв з 16 березня до 11 травня. Пізніше почалося поетапне скасування обмежувальних заходів, однак через зростання поширення COVID-19 в низці регіонів були відновлені карантинні обмеження.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА