12:13 05.07.2020

Зеленський присвоїв Героя України посмертно загиблим під час порятунку людей в коледжі Одеси і нагородив моряків із нагоди дня ВМС

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський нагородив званням Героя України та орденом "Золота Зірка" посмертно загиблих під час порятунку людей в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу викладачку Ганну Бортюк і командира пожежно-рятувального загону Сергія Шатохіна.

"Ми відзначаємо званням Герой України і орденом "Золота Зірка", на жаль, посмертно, за відвагу при порятунку людей під час пожежі в Одеському коледжі викладачку Ганну Леонідівну Бортюк і командира пожежно-рятувального загону Сергія Миколайовича Шатохіна", – сказав він, виступаючи в неділю в Одесі на урочистостях з нагоди Дня ВМС України, і вручивши ці нагороди родичам загиблих.

Також президент вручив державні нагороди з нагоди Дня Військово-Морських сил України. Зокрема, орденом "За мужність" III ступеня нагороджені старший мічман Андрій Марчук та старшина Володимир Сорочан.

Медаллю "За військову службу Україні" нагороджені капітан Сергій Волинський, капітан Ярослав Волянський, капітан II рангу Олексій Корецький та лейтенант Роман Сухіна. Медаллю "Захиснику Вітчизни" нагороджені старшина Андрій Вакуленко та капітан I рангу Роман Кадимський.

Як повідомлялося, вранці 4 грудня 2019 року в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на третьому поверсі навчального корпусу виникла пожежа, площа якої досягла 4 тис.кв. м. О 14:18 того ж дня пожежу було локалізовано, проте гасіння окремих осередків загоряння і тліючих ділянок тривало ще деякий час.

12 грудня пошукова операція була завершена, в ДСНС повідомили, що кількість загиблих становила 16 осіб; ідентифікація їхніх тіл завершилася 26 грудня.

За фактом пожежі було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Комісія дійшла висновку, що причиною пожежі в будівлі коледжу було загоряння побутового електричного обладнання на третьому поверсі. З третього поверху полум'я поширилося. Люди не могли евакуюватися, оскільки один із виходів був закритий. Основними причинами трагедії назвали недбале ставлення керівництва і персоналу коледжу до протипожежної безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА