14:42 05.07.2020

Посли Естонії, Польщі, Словаччини та Латвії відвідали Краматорськ у День визволення міст Східної України від російської окупації

2 хв читати
Посли Естонії, Польщі, Словаччини та Латвії відвідали Краматорськ у День визволення міст Східної України від російської окупації

Посли Естонії, Польщі, Словаччини та Латвії відвідали Краматорськ (Донецька обл.), взявши участь в офіційній церемонії, присвяченій Дню визволення міст Східної України від російської окупації, і поклавши квіти до пам'ятників загиблим.

"Сьогодні, з одного боку, – свято. Свято, що Краматорськ, Слов'янськ та інші міста вільного Донбасу можуть жити мирним життям, розвиватися... Видно, що відновлюється інфраструктура, відкриваються кафе, готелі. Тобто Донбас живе мирним нормальним життям. З іншого боку, безумовно, свято настане тоді, коли відновиться територіальна цілісність України і відновиться контроль Збройних сил над східним кордоном України", – сказав посол Латвії в Україні Юріс Пойканс на прес-конференції в Краматорську в неділю.

Тим часом посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький зазначив, що звільнення Краматорська, Слов'янська було важливою подією і для нього особисто, і для Польщі.

"Треба розуміти, що ми разом. Зараз Україна вирішує і наше майбутнє. Якщо ми дозволимо, щоб міжнародне право не було в пошані, щоб кордони силою змінювалися, то вони будуть змінюватися і в Польщі, і в Естонії, і в Латвії. Тому ваша сила, ваша відвага, ваші жертви – це робиться і для нашої безпеки, для нашого майбутнього. Ми це дуже добре розуміємо і це важливо", – зазначив Ціхоцькі.

Посол додав, що також важливо, щоб Україна перемагала "не тільки на війні, а й у розвитку інфраструктури, умов для бізнесу, шкіл тощо."

Посол Естонії в Україні Каймо Кууск наголосив, що Естонія завжди була і продовжує бути проактивним партнером України, і продовжує надавати гуманітарну допомогу через міжнародні організації і безпосередньо.

"Історія Естонії доводить, що завжди є шанси позбутися російської окупації. У 1994 році нам вдалося домовитися про остаточне виведення російських військ з країни. Я переконаний, що Україна також зможе відновити свою територіальну цілісність. Разом будемо домагатися цього", – сказав дипломат.

Посол Словаччини в Україні Марек Шафін зазначив, що Україна має право захищати свою територіальну цілісність, і Словаччина її в цьому підтримує.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА