07:41 06.07.2020

Російські найманці на Донбасі за неділю здійснили 8 обстрілів українських позицій, з початку поточної доби зафіксовано 6 обстрілів

2 хв читати
Російські найманці на Донбасі за неділю здійснили 8 обстрілів українських позицій, з початку поточної доби зафіксовано 6 обстрілів

З вечора і до кінця доби неділі, 5 липня, російські найманці на Донбасі здійснили три обстріли українських позицій (всього 8 за добу), з початку доби понеділка зафіксовано шість обстрілів, без втрат, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"5 липня збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню ... За минулу добу втрат серед українських захисників у результаті ворожих обстрілів немає", - сказано в ранковому зведенні на сторінці штабу в Фейсбуці.

Зокрема, тричі противник відкривав вогонь по українських позиціях поблизу Мар'їнки, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Російські найманці відкривали вогонь з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Таке ж озброєння вони задіяли і на підступах до Широкиного. Недалеко від Павлополя противник застосовував міномети 82-го калібру і кулемети; у Новотроїцького - станкові протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" російські найманці активізувалися у Хутора Вільного і обстріляли позиції ООС з мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем і кулеметів. "Факт ворожої агресії з підствольних і автоматичних станкових гранатометів також зафіксований неподалік Оріхового", - додали в штабі.

За даними української розвідки, 5 липня українські військові знищили двох і поранили ще мінімум двох супротивників.

"З початку поточної доби збройні формування РФ 6 разів порушили режим припинення вогню, в переважній більшості з озброєння, яке давно має бути відведеним від лінії бойового зіткнення ... За наявною інформацією за поточну добу втрат серед українських захисників немає", - зазначили в прес-центрі.

Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", по українських позиціях неподалік Новгородського російські найманці вели вогонь з артилерійських систем калібру 122-мм. Там же на світанку противник застосував 120-ти мм міномети, а також їх застосування зафіксовано на підступах до Зайцевого і Південного. Крім того, противником з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів здійснені обстріли поблизу Хутора Вільного.

Один обстріл з мінометів 120-го калібру і автоматичних станкових гранатометів зафіксований в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" поблизу Верхньоторецького.

"Своїм вогнем з дозволеного озброєння наші захисники придушили активність ворога. Ситуація в районі проведення Операції об'єднаних сил залишається контрольованою", - підсумували в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА