15:10 06.07.2020

На Львівщині Зеленському довіряє менше людей, ніж Гриценку та Порошенку, в рейтингу політсил "Євросолідарність" випереджає "Слугу народу" - соцопитування "Рейтинг"

3 хв читати
На Львівщині Зеленському довіряє менше людей, ніж Гриценку та Порошенку, в рейтингу політсил "Євросолідарність" випереджає "Слугу народу" - соцопитування "Рейтинг"

Ніхто з українських політиків не має позитивного балансу довіри серед жителів Львівської області, свідчать результати соцопитування "Суспільно-політичні настрої мешканців Львівської області", проведеного соціологічною групою "Рейтинг" 6-22 червня.

При цьому відносно більше за інших політиків жителі області довіряють п'ятому президенту України, лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку (37% проти 54%, які не довіряють). 32% довіряють лідеру партії "Громадянська позиція" Анатолію Гриценку, 46% - не довіряють. Нинішньому президенту Володимиру Зеленському довіряють 29%, 59% не довіряють. Лідеру партії "Голос" Святославу Вакарчуку довіряє 28%, не довіряє 51% опитаних.

Лідеру ВО "Свобода" Олегу Тягнибоку довіряють 19% жителів Львівської області, не довіряють 66%, 19% довіряють лідеру партії "Сила і честь" Ігорю Смешку, 42% не довіряють, лідерці ВО "Батьківщина" 16% довіряють, 75% - ні, лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку - 18% і 71% відповідно, лідеру "Опозиційної платформи - За життя" Юрію Бойку 5% та 69% відповідно.

У динаміці дещо зросла довіра до Порошенка, у решти суттєво не змінилася, йдеться в прес-релізі.

Лідером у рейтингу політичних сил до Верховної Ради є партія "Європейська солідарність", яку готові підтримати 29,2% тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах. 17,1% проголосували б за партію "Слуга народу", 9,2% - за "Батьківщину", 9,1% - за "Голос", 7,2% - за партію "Громадянська позиція", 6,0% - за "Свободу", 4,4% - за партію "Сила і честь", 3,8% - за партію "Самопоміч", 3,4% - за Радикальну партію Ляшка. Не визначилися близько 16%.

У рейтингу до Львівської обласної ради так само лідирує партія "Європейська солідарність", яку готові підтримати 26,7% тих, хто визначився і має намір взяти участь у виборах. 13,1% проголосували б за партію "Слуга народу", 9,2% підтримали б партію "Голос", 8,9% - "Батьківщину", 8,2% - "Самопоміч", 7,8% - "Свободу", 7,6% - "Громадянську позицію". Близько 17% не визначилися з вибором.

Результати опитування також засвідчили, що респонденти краще оцінюють місцевий стан справ, ніж загальну ситуацію в області чи країні. 14% вважають, що країна рухається в правильному напрямі, 71% - протилежної думки. 24% оцінюють стан справ в області як правильний, 55% - як неправильний. Натомість 40% жителів області вважають, що справи в їхніх населених пунктах йдуть правильно, 46% - протилежної думки.

Військовий конфлікт на сході країни (59%) і відсутність роботи, безробіття (47%) очолюють рейтинг проблем загальнодержавного значення серед опитаних. Близько 30% також називали проблемами низький дохід, корупцію та епідемію коронавірусу. Особисто для себе опитані вважають проблемами разом із військовим конфліктом (35%) і безробіттям (30%) також низький рівень зарплат і пенсій (37%). Неякісна медицина, корупція та епідемія турбують кожного п'ятого.

Серед актуальних проблем саме свого регіону опитані найчастіше називали проблеми з працевлаштуванням (43%) і неякісне медичне обслуговування (37%). Третина визначила як проблеми поганий стан доріг, бідність, ще чверть - занепад промисловості, алкоголізм, розкрадання земель, кожен п'ятий - занепад сільського господарства.

Під час дослідження методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face) було опитано 2000 жителів Львівської області віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Похибка репрезентативності дослідження: не більше ніж 2,2%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА