16:36 06.07.2020

ВООЗ і ЄС передають обладнання, витратні матеріали і реагенти до 27 українських лабораторій для проведення тестів на COVID-19

1 хв читати
ВООЗ і ЄС передають обладнання, витратні матеріали і реагенти до 27 українських лабораторій для проведення тестів на COVID-19

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) за фінансування Європейського Союзу до серпня 2020 року поставить до 27 українських лабораторій необхідні матеріали для проведення тестів на COVID-19, повідомила прес-служба представництва ЄС в Україні.

Згідно з повідомленням, закуплені матеріали та обладнання розподілятимуть серед лабораторій відповідно до потреб, визначених Міністерством охорони здоров'я.

Загальна вартість постачань становить EUR3,5 млн і передбачає витратні матеріали, реагенти і критично важливе лабораторне обладнання для прискорення, збільшення і автоматизації ПЛР-тестування. Ці закупівлі є частиною програми допомоги Європейського Союзу Україні в рамках ініціативи "Солідарність заради здоров'я", яка реалізується в партнерстві з Європейським регіональним бюро ВООЗ та спрямована на запобігання поширенню COVID-19 в Україні.

Усе обладнання, матеріали та реагенти відповідають стандартам якості ВООЗ. Один ПЛР-ампліфікатор дає змогу робити 400-600 додаткових тестувань на день, а автоматична станція екстракції РНК удвічі прискорює процес виявлення РНК-вірусу, зазначено в прес-релізі.

Уточнюється також, що ВООЗ у понеділок передала частину обладнання, витратних матеріалів та реагентів до Київського обласного лабцентру МОЗ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА