17:17 06.07.2020

Смолій радив Зеленському своїх заступників на посаду нового голови Нацбанку

2 хв читати
Смолій радив Зеленському своїх заступників на посаду нового голови Нацбанку

Екс-голова Національного банку (НБУ) Яків Смолій радив президенту України Володимиру Зеленському своїх заступників на посаду нового голови Нацбанку, повідомив Смолій.

"Я у нього сам запитав, кого подаватимуть (на посаду голови НБУ - ІФ)... Ще порадив, щоб він подивився на когось із моїх заступників. Президент пообіцяв, що поспілкується, й обіцянку виконав... Усе правління було запрошено ввечері до Офісу президента, де з ними спілкувалися", - сказав Смолій в інтерв'ю LB.ua.

Він додав, що Зеленський не просив його писати заяву про складання повноважень, але ствердно відповів на запитання Смолія, чи має він залишити посаду голови НБУ.

"Після засідання Національної ради реформ, 30 червня, у мене була зустріч із президентом. Під час цієї розмови я зрозумів, що маю запитати у президента, чи варто мені звільнитися. Він відповів "так", - розповів Смолій.

За його словами, обговорюючи питання про терміни складання повноважень, Зеленський назвав поточний тиждень, оскільки необхідно встигнути призначити нового голову центробанку до того, як Верховна Рада піде на канікули (17 липня), щоб не було великого розриву між звільненням і призначенням нового голови НБУ.

Крім того, екс-голова Нацбанку також прокоментував сфабриковані корупційні скандали, коли двох співробітників НБУ заарештували за спробу отримати хабар. Зокрема, він зазначив, що такі скандали створювали з метою дискредитувати правління НБУ.

"Мета, я думаю, дискредитувати керівництво Національного банку. Зняти його, змінити на керованих. Якщо простежити лінію подій навколо ПриватБанку, є припущення, що до цього, мабуть, може бути причетний Коломойський, щоб послабити вплив Нацбанку в судах всередині країни і за кордоном. Але це припущення", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА