19:51 06.07.2020

Бельгія поки не відкриватиме кордони для рекомендованих ЄС країн

2 хв читати
Бельгія поки не відкриватиме кордони для рекомендованих ЄС країн

Бельгія поки що не відкриватиме своїх кордонів відповідно до першого дозвільного списку з 15 держав, який рекомендувала Рада ЄС, повідомив у понеділок телеканал RTBF із посиланням на уряд.

"Федеральний уряд вважає, що поки що ще залишається великий ризик для мандрівників до цих країн, або (з їхнього боку - ІФ) не забезпечено взаємність", - пояснює телеканал.

Бельгія, як і раніше, дотримується дозволу на в'їзд громадянам і резидентам із 31 країни ЄС + (27 держав ЄС та асоційовані з Шенгенським простором країни), які здійснюють необов'язкові поїздки.

RTBF нагадує, що минулого тижня Рада ЄС рекомендувала список із 14 країн (плюс Китай, якщо він дотримуватиметься умови взаємності на поїздки громадян із ЄС), для яких з 1 липня можна було б відкрити зовнішні кордони для необов'язкових поїздок. Однак експерти, які консультують уряд (Risk Management Group), наголошують на тому, що дев'ять із цих країн, як і раніше, мають високий ступінь поширення коронавірусу, а інші не приймають зовсім або приймають не в повній мірі приїжджих з Євросоюзу.

Коли буде переглянуто таке рішення бельгійської влади, не повідомляється, але поки що Бельгія не застосовуватиме у себе рекомендованого Радою ЄС списку.

До оголошеного 30 червня списку увійшли Австралія, Алжир, Грузія, Канада, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Сербія, Таїланд, Туніс, Уругвай, Чорногорія, Південна Корея, Японія.

Участь у дозвільному списку Китаю була обумовлена взаємністю допуску до цієї країни громадян ЄС. Передбачався також дозвіл на в'їзд до ЄС мандрівникам з Андорри, Монако, Ватикану та Сан-Марино.

У поширеному в Брюсселі офіційному комюніке Ради ЄС зі списком країн, громадяни яких могли б бути допущені до відвідування Євросоюзу, повідомлялося, що ця "рекомендація ради не є юридично обов'язковим документом".

"Органи влади держав-членів залишаються відповідальними за виконання змісту рекомендації. Вони можуть тільки поступово, за повної прозорості знімати обмеження на поїздки до перерахованих країни", - було зазначено в документі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА