08:07 07.07.2020

На переговорах радників лідерів нормандського формату дійсно відбулося певне зближення позицій, але делегація РФ не була готова підписатися під формулюваннями України, Німеччини і Франції

2 хв читати
На переговорах радників лідерів нормандського формату дійсно відбулося певне зближення позицій, але делегація РФ не була готова підписатися під формулюваннями України, Німеччини і Франції

Віце-прем'єр-міністр України, перший заступник голови делегації України в ТКГ Олексій Резніков пояснив, що на переговорах політичних радників лідерів держав нормандського формату дійсно відбулося певне зближення позицій, але делегація Російської Федерації не була готова підписатися під виробленими формулюваннями від України, Німеччині та Франції і взяла час на підготовку своїх пропозицій.

"11 годин дискусія тривала, зокрема, про формулювання, інтерпретації, про слово, про коми, про тире тощо. Але головна була ідея і мета, щоб всі чотири політичних радника були готові поставити підписи під певним пакетом рекомендацій для Тристоронньої контактної групи. І в цьому моменті зближення позицій відбулося, я свідок цього. Але не було готовності делегації Російської Федерації підписатися під тими формулюваннями, які запропонували німецька і французька сторона", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок ввечері.

Резніков зазначив конструктивну і "проукраїнську" позицію зовнішньополітичних радників канцлера ФРН Яна Геккера і президента Франції Еммануеля Бонна.

"У підсумку, зійшлися позиції щодо формулювань України, Франції та Німеччини, але Росія попросила надати час, щоб попрацювати над ще одним проектом, і висловити свої пропозиції. Тому домовленостей не було досягнуто - це правда, але реальне зближення позицій відбулося", - зазначив він.

Як повідомлялося, за підсумками зустрічі 3 липня в Берліні радників лідерів нормандського формату Офіс президента України повідомив, що Україна, Німеччина і Франція продемонстрували готовність зробити максимум для виконання паризьких домовленостей лідерів держав нормандського формату від грудня 2019 року, а Російська Федерація взяла паузу для підготовки відповіді на цю консолідовану позицію трьох країн.

У зустрічі політичних радників лідерів України, Німеччини, Франції та Росії брали участь керівник Офісу президента України Андрій Єрмак і віце-прем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, який очолював українську делегацію.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Питання про звільнення Сольського з'явиться в порядку денному сесії після рішення фракції "Слуга народу" - Стефанчук

Посли ЄС дійшли згоди про використання доходів від знерухомлених росактивів на оборону і відновлення України

Кількість постраждалих у Харкові зросла до семи - прокуратура

Прем'єр Нідерландів Рютте підтвердив участь у Саміті миру - Зеленський

УЗ відновила залізничні колії в Херсоні, пошкоджені внаслідок ранкової атаки РФ

Російські окупанти штурмували острів Нестрига за допомогою гідроцикла - Плетенчук

Право на віросповідання може бути обмежене під час мобілізації - Верховний Суд

У Часовому Яру залишаються 679 осіб - голова Донецької ОВА

Прем'єр-міністерка Данії підтвердила участь у Саміті миру в Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА