08:21 07.07.2020

Наразі безпосередньої загрози вторгнення військ РФ на територію України немає, але ЗСУ не втрачають пильності

2 хв читати
Наразі безпосередньої загрози вторгнення військ РФ на територію України немає, але ЗСУ не втрачають пильності

Командувач об'єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв зазначає, що нині немає безпосередньої загрози вторгнення військ Російської Федерації на територію України, зокрема, на Таврійському напрямку - з боку тимчасово окупованого Криму.

"Наразі безпосередньої загрози вторгнення на територію України з боку Російської Федерації не зазначено. Але ми розуміємо, що, як військові, повинні готуватися до будь-яких сценаріїв. Природно, в Збройних силах України відпрацьовані плани реагування на всі військові загрози, зокрема, і на Таврійському напрямку", - сказав він в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок увечері.

Наєв зазначив, що ЗСУ проводять певний комплекс антитерористичних і протидиверсійних заходів, станом на сьогодні Збройні сили України посилили всі види розвідки.

"Керівництво ЗСУ, міністр оборони, ми щодня отримуємо відомості про Збройні сили РФ, їх накопичення, збільшення чисельності на тому чи іншому напрямку. Нам відома насиченість військ Збройних сил Російської Федерації уздовж державного кордону, і ми чітко усвідомлюємо військові загрози. Але ми повинні знати наступне, що військові загрози є потенційні, а є безпосередні, які вже в найближчій перспективі, завтра-післязавтра, можуть стати повномасштабної агресією РФ щодо України", - зазначив він.

Командувач об'єднаних сил також повідомив, що немає загрози створення ударних угруповань з боку окупованих територій Донецької і Луганської області. "Те, що відбувається, безпосередньо військовослужбовці, які виконують завдання в районі Операції об'єднаних сил, чітко відслідковують дії противника і завжди дають адекватну відповідь", - сказав він.

Наєв наголосив, що загалом ситуація стабільна і повністю контрольована Збройними силами України.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА