11:07 07.07.2020

12 українців, яких не впустили до Греції, повернуться у вівторок двома рейсами Ryanair, ще 4 - рейсами WizzAir

3 хв читати
12 українців, яких не впустили до Греції, повернуться у вівторок двома рейсами Ryanair, ще 4 - рейсами WizzAir

12 громадян України, яких не впустили в Грецію в суботу, повернуться в Україну у вівторок двома рейсами авіакомпанії Ryanair, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Для 12 громадян України, які застрягли в Афінах, наразі заброньовані квитки на два авіарейси компанії Ryanair, які відбудуться сьогодні. Перший виліт запланований на 17:10 і другий на 21:55 7 липня. Цими двома рейсами мають повернутися до України 12 наших громадян, які застрягли і перебували в зоні утримання в аеропорту", - сказав він на онлайн-брифінгу у вівторок.

Кулеба зазначив, що ще стосовно чотирьох українців, які перебувають у Греції, питання вирішується, а 12 громадян повернуться на батьківщину за рахунок авіакомпанії.

"Одній людині вдалося нашим консулам попрацювати з прикордонниками, щоб їй дозволили перетнути кордон, тому що вона прямує транзитом в іншу країну ЄС. Щодо інших - вирішується... Вдалося домовитися, що ці 12 громадян будуть повернені в Україну за рахунок авіакомпанії", - наголосив міністр.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook Кулеба уточнив, що ще четверо українців повернуться з Греції рейсом WizzAir.

Він також зазначив, що посольство України в Греції активно працює з органами влади цієї країни для того, щоб українцям не поставили депортацію в паспорт і таким чином запобігли ускладненню їхнього життя та зберегли їм можливість подальших подорожей до країн ЄС.

"Станом на зараз домовлено, що депортацію вони не отримають, і консули при вильоті будуть, за моїм дорученням, особисто контролювати, щоб саме так все і відбулося", - додав Кулеба.

Глава МЗС також зазначив, що випадок, який стався в Греції, вже не перший.

"Перший обійшовся без шуму, але вже була така ситуація. На жаль, незважаючи на наші зусилля не стала перша ситуація уроком для авіакомпаній, і вони продовжили брати на борт громадян України, заздалегідь, по суті, знаючи, що їх не пустять на територію країни ЄС, до якої вони прибувають", - пояснив він.

Міністр звернувся до авіакомпаній із закликом не продавати квитки.

"Порада для авіакомпаній: будь ласка, дуже прошу, не намагайтеся заробити зайву копійку на авіаквитку для українця, який купує квиток до країн ЄС, знаючи заздалегідь, що висадивши цю людину з борту літака, ви залишаєте її сам на сам із проблемами", - сказав він.

Подорожуючим українцям Кулеба порадив ретельно перевіряти інформацію про в'їзд до подорожі.

"І дві поради українським подорожнім: по-перше, не лінуйтеся перевіряти інформацію про в'їзд до тієї чи іншої країни до купівлі вами відповідних квитків. Не витрачайте марно гроші, не створюйте собі додаткових проблем, вивчіть детально всі нюанси, для цього є вже достатньо інформаційних ресурсів, насамперед інтерактивна карта МЗС. І друге, будь ласка, дорогі українці, не тіште себе ілюзіями, що при перетині кордону іншої країни ви якось проскочите, вирішите своє питання, зможете когось вмовити. Характерна людська риса "якось воно вирішиться", але пандемія - це не той випадок", - повідомив він.

При цьому Кулеба наголосив, що МЗС прийде на допомогу українцям, які потраплять у складну ситуацію.

"Ми, звісно, прийдемо вам на допомогу і будемо вам сприяти поверненню в Україну, якщо ви потрапите в складну ситуацію. Але найкраще для всіх нас буде, якщо ми запобігатимемо таким ситуаціям, і ви не будете потрапляти в халепу за кордоном", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА