12:25 07.07.2020

Показники для послаблення епідемічних заходів перевищують допустимі у дев'яти областях - МОЗ

2 хв читати
Показники для послаблення епідемічних заходів перевищують допустимі у дев'яти областях - МОЗ

Епідемічна ситуація у Волинській, Донецькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Одеській, Рівненській, Тернопільській, Харківській та Чернігівській областях не відповідає критеріям Міністерства охорони здоров'я, випливає з даних на сайті Міністерства охорони здоров'я у вівторок.

Порівняно з показниками станом на 6 липня до списку "червоних" увійшла Одеська область, де охоплення тестуванням нижче за 24 на 100 тис. населення. Охоплення тестуванням на COVID-19 також нижче встановленого значення у Донецькій області.

Водночас у Волинській, Донецькій, Івано-Франківській і Тернопільській областях динаміка поширення захворювання перевищує встановлене значення у 10%.

Відсоток виявлення захворювання вище встановленого значення в 11% у Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській та Харківській областях.

Як повідомлялося, з 22 червня регіоном із широким розповсюдженням COVID-19 вважається регіон, у якому є одна із таких ознак: завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів із підтвердженим випадком COVID-19, становить понад 50%; середня кількість тестувань методом ПЛР та ІФА становить менше ніж 24 на 100 тис. населення протягом останніх семи днів; коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить понад 11%; показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить понад 10%. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 застосовується у разі реєстрації понад восьми випадків на 100 тис. населення сумарно за останні сім днів.

Кабмін постановив, що посилення протиепідемічних заходів застосовується і припиняється на території регіону або окремих адміністративно-територіальних одиниць на підставі рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), яке ухвалюється за поданням головного державного санітарного лікаря регіону.

У разі відповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для посилення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль регіональна комісія ТЕБ та НС збирається і ухвалює рішення про посилення обмежень. Регіональна комісія ТЕБ та НС у регіоні з широким розповсюдженням COVID-19 кожні три дні аналізує епідемічну ситуацію та розглядає питання посилення протиепідемічних заходів.

Рішення про посилення протиепідемічних заходів може бути скасовано не раніше ніж через сім днів із дня його ухвалення з урахуванням результатів оцінки поточної епідемічної ситуації у регіоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА