12:53 07.07.2020

Будівництво ТРЦ на території книжкового ринку "Петрівка" поки що не планується - мер Києва

2 хв читати
Будівництво ТРЦ на території книжкового ринку "Петрівка" поки що не планується - мер Києва

Будівництво торговельно-розважального центру у Києві на території книжкового ринку "Петрівка" поки що не планується, заявив мер міста Віталій Кличко під час зустрічі з представниками книжкового ринку, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"За його словами, деякі засоби масової інформації нещодавно оприлюднили інформацію, нібито на місці книжкового ринку "Петрівка" планують побудувати однойменний ТРЦ, а сам ринок - знести. Також нібито адміністрація ринку повідомила підприємцям, що вони мають переїхати на місце в районі ангарів на станції метро "Лісова", бо, мовляв, "бульдозери за день все знесуть" і книжкового ринку на Петрівці не буде", - йдеться в оприлюдненому у вівторок повідомленні.

Кличко зазначив: "Ми вивчили документи. За даними реєстру прав власності, книжковий ринок розташований на двох орендованих земельних ділянках за адресою: проспект Степана Бандери, 10 в Оболонському районі столиці. Цільове призначення земельних ділянок - для будівництва, експлуатації та обслуговування багатофункціонального торговельно-розважального комплексу та паркінгу. Орендар - ТОВ "Книжковий ринок". Також детальним планом території в межах вулиць Вербової, Куренівської, Богатирської, проспекту Степана Бандери, Набережно-Рибальської, залізничної колії на зазначених ділянках передбачено розміщення ТРЦ відповідно до цільового призначення земельних ділянок. Утім, на цей час, згідно з даними електронної бази документообігу Департаменту архітектури, на ці ділянки містобудівні умови та обмеження не надавались! Тому, хто і навіщо підбурює людей - треба з’ясувати".

Він закликав представників книжкового ринку провести ґрунтовну розмову з керівництвом ринку та обговорити робочі відносини.

"Міська влада відстоюватиме інтереси громади міста. У правовому полі. І я звертаюся до правоохоронців: взяти на контроль це питання і не допустити протизаконних дій", - зазначив Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА