13:17 07.07.2020

В Івано-Франківській області в "реабілітаційних центрах" для алко- та наркозалежних незаконно утримували 40 осіб

2 хв читати
В Івано-Франківській області в "реабілітаційних центрах" для алко- та наркозалежних незаконно утримували 40 осіб

Правоохоронці в Івано-Франківську та с. Угринів припинили незаконне функціонування закладів, в яких під вивіскою реабілітаційних центрів для алко- та наркозалежних осіб незаконно утримували людей, повідомляє прес-служба поліції Івано-Франківської області.

"Правоохоронці встановили, що до закладів під приводом реабілітації поміщали осіб із наркотичною або алкогольною залежністю та незаконно і примусово утримували протягом певного періоду часу та "лікували" за гроші, отримані від близьких родичів.

Ці заклади розміщувалися в приватних будинках. Керівники цих "реабілітаційних центрів" не мали жодних дозвільних документів на зайняття таким видом діяльності та жодного стосунку до медичної сфери", - йдеться в повідомленні поліції на сторінці у Facebook.

Так, у закладах перебувало близько 40 осіб, що прибули з різних областей України. Із власної волі покинути центр пацієнти не могли, оскільки вони перебували під постійним наглядом персоналу.

Встановлено, що інформація про "центри" розміщувалася в публічних місцях, там поширювали оголошення про надання реабілітаційним центром допомоги в подоланні залежності. Проживали утримувані в кімнатах по кілька осіб в умовах казарменого становища. Лише іноді їх випускали у двір, але й там вони перебували під наглядом.

"Усі документи, які були у "пацієнтів", відбирали і зберігали без доступу. Дзвінки та розмови по мобільних телефонах також контролювали", - додали в поліції.

Поліцейські здійснили за адресами будинків обшуки, під час яких вилучили установчі документи, штампи та печатки підприємства, документацію на осіб, які проходили "реабілітацію", а також розписки пацієнтів, договори про надання послуг та умови оплати, гроші, комп'ютерну техніку тощо.

Зазначено, що правоохоронці підозрюють в утриманні місць незаконного позбавлення волі людей чоловіків віком від 30 до 40 років, які є вихідцями зі східних областей і проживають на території Івано-Франківської області.

Нині триває розслідування кримінального провадження за ч. 3 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України, у рамках якого встановлюють усі обставини та причетних до протиправної діяльності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

На Херсонщині доправлено до лікарні жінку, яка постраждала від російського обстрілу, - ОВА

ДБР у Львові затримало військового, який за хабар обіцяв влаштувати мобілізованого до тилової частини

СБУ повідомила про підозру митрополиту Святогірської лаври, який під час літургії передав окупантам позиції ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА