16:05 07.07.2020

На Рівненщині пом'якшили карантинні заходи - ОДА

2 хв читати
На Рівненщині пом'якшили карантинні заходи - ОДА

У Рівненській області послаблюють карантинні заходи у зв'язку з поліпшенням епідеміологічної ситуації: дозволяється робота закладів фізкультури, спортивних залів, фітнес-центрів для проведення тренувань, також можуть працювати творчі студії та відкриті майданчики музеїв.

Як повідомляє прес-служба Рівненської обласної державної адміністрації (ОДА), також епідеміологічна ситуація дозволяє відкрити дитячі садки лише у п’яти районах області.

Відповідне рішення ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС).

"Завдання №1 - зберегти життя та здоров’я людей. Наші епідеміологи констатують зниження захворюваності. Тому сьогодні ми говоримо про відкриття творчих студій та гуртків для дітей в області. Для підготовки до спортивних змагань - такі самі умови. Я сам спортсмен і чітко розумію, що таке відсутність професійних тренувань... Щодо роботи дитячих садочків, то рекомендуємо їх відкривати лише там, де це дозволяє епідемічна ситуація", - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Так, при відкритті дитсадків жителям Рівненської області необхідно буде дотримуватися всіх рекомендацій головного санітарного лікаря. Зокрема: обов'язковий температурний скринінг; батьки не мають заходити у садок, вихователі зустрічають дітей на вулиці; організація всіх протиепідемічних заходів тощо.

"Продовжуємо щодня аналізувати епідситуацію й в інших районах і містах області. Коли кількість хворих на коронавірус там знизиться, також рекомендуватимемо відкривати садочки та соціальні об’єкти. Якщо кількість хворих зростатиме або правила карантину в таких закладах порушуватимуться, ми їх знову закриємо", - додав голова ОДА.

Як повідомлялося, у Рівненській області за добу 38 нових випадків захворювання на коронавірус, один смерті і 116 осіб одужали, наразі хворіють 1 955 осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА