18:36 07.07.2020

Російські найманці розблоковували роботу КПВВ "Мар'їнка" на лінії розмежування

2 хв читати
Російські найманці розблоковували роботу КПВВ "Мар'їнка" на лінії розмежування

Три контрольні пункти в'їзду-виїзду на лінії розмежування на Донбасі - "Станиця Луганська", "Мар'їнка" та "Новотроїцьке" - функціонують наразі на лінії розмежування, повідомляє Державна прикордонна служба України.

При цьому в повідомленні уточнюється, що на двох останніх іще нещодавно російські найманці блокували пропуск з боку не підконтрольної уряду території.

Раніше в Держприкордонслужбі повідомили, що станом на 12:00 вівторка через контрольний пункт в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" з контрольованої території України на тимчасово окуповану територію проїхали шість транспортних засобів і перейшли близько 150 осіб, а з тимчасово окупованої території на контрольовану - два транспортні засоби та 39 осіб.

"Зазначимо, що російсько-окупаційна адміністрація продовжує часткове блокування перетину лінії розмежування – поки що з боку тимчасово окупованої території України назад повернувся один автомобіль із двома особами", - йдеться в повідомленні відомства.

У відомстві також зазначають, що якщо російські найманці відмовляють громадянам у перетині лінії розмежування, залишатися в "сірій зоні" небезпечно через можливі обстріли з боку не підконтрольної уряду території, тому необхідно негайно повертатися на контрольовану територію України. При цьому, в разі непропуску окупантами, після повернення необхідно встановити застосунок "Дій удома" і пройти двотижневу самоізоляцію.

Як повідомлялося, наприкінці червня пропуск через лінію розмежування на сході України здійснювався лише в одному контрольному пункті в'їзду-виїзду - "Станиця Луганська". З 11 червня російські найманці блокували роботу КПВВ "Мар'їнка", а з 28 червня - КПВВ "Новотроїцьке".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА