20:23 07.07.2020

Зеленський доручив залучити до гасіння пожежі в Луганській області сили Нацгвардії та ЗСУ

1 хв читати
Зеленський доручив залучити до гасіння пожежі в Луганській області сили Нацгвардії та ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський провів термінову нараду щодо ліквідації лісової пожежі в Новоайдарському районі Луганської області, повідомляє прес-служба президента.

"У нараді взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак та його заступник Кирило Тимошенко, а також голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін", - зазначається в повідомленні.

На виконання завдання президента до гасіння пожежі були залучені підрозділи Національної гвардії та Збройних сил України. Крім того, до місць займання направлено додаткові сили ДСНС із Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей. До гасіння залучені близько 360 осіб і 85 одиниць техніки.

Як повідомлялося, пожежа виникла вранці 7 липня. У районі селищ Вовче та Смолянинове Новоайдарського району пожежа охопила близько 85 га, триває евакуація місцевих жителів. Також відбувається ліквідація пожежі неподалік с. Капітанове Новоайдарського району на території Капітанівського лісництва, площа якого становить близько 40 га.

Вогонь знищив майже 80 дачних будинків садового кооперативу "Вовча яма" і 30 житлових будинків у с. Смолянинове, де раніше було здійснено евакуацію.

На місце було відправлено пожежну авіацію.

Унаслідок пожежі п'ятеро людей загинули, дев'ятеро госпіталізовані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА