21:03 07.07.2020

Лісова пожежа в Луганській області могла виникнути внаслідок підпалу

2 хв читати
Лісова пожежа в Луганській області могла виникнути внаслідок підпалу

Причиною лісових пожеж у Новоайдарському районі Луганської області може бути підпал, вважає голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

"Поки що немає аналізу, але це може бути й підпал", - заявив він у коментарі "Радіо НВ".

Водночас через погодні умови запобігти розповсюдженню пожежі було неможливо, наголосив Гайдай.

"У нас майже тиждень 38 температура. У нас є захисні смуги, але ми стояли вчора, й від епіцентру вогню до нас долетіла шишка, яка повністю палала, хоча ми стояли за 50-60 метрів від епіцентру. Коли вогонь іде верхівками, я щойно бачив на власні очі, як ліс повністю загорівся за півтори-дві хвилини", - розповів він.

Він також повідомив, що з евакуацією місцевих жителів виникли труднощі, особливо з літніми людьми.

"Вони говорять: тут ми народилися, тут ми й помремо. Я деяких умовляв по півгодини, тому що кажуть: ні, це наші оселі, ми нікуди не поїдемо", - повідомив Гайдай.

Правоохоронці вживають антимародерських заходів у населених пунктах у зоні пожежі.

"Я спілкувався з міністром оборони, командувачем ООС. Нам на допомогу направили техніку з Дніпра, Донецької області. Техніки буде чимало. Але на деяких ділянках осередок такий великий, що квадрокоптери падають від температури", - розповів Гайдай.

Наразі, за його даними, площа пожежі становить близько 100 га.

Як повідомлялося, пожежа виникла вранці 7 липня. У районі селищ Вовче та Смолянинове Новоайдарського району пожежа охопила близько 85 га, триває евакуація місцевих жителів. Також відбувається ліквідація пожежі неподалік с. Капітанове Новоайдарського району на території Капітанівського лісництва, площа якого становить близько 40 га.

Вогонь знищив майже 80 дачних будинків садового кооперативу "Вовча яма" і 30 житлових будинків у с. Смолянинове, де раніше було здійснено евакуацію.

На місце було відправлено пожежну авіацію.

Унаслідок пожежі п'ятеро людей загинули, дев'ятеро госпіталізовані.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА