09:17 08.07.2020

Суд продовжив термін досудового розслідування до 10 жовтня у справі про призначення Семочка, в якій Порошенко є підозрюваним

2 хв читати
Суд продовжив термін досудового розслідування до 10 жовтня у справі про призначення Семочка, в якій Порошенко є підозрюваним

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідства і продовжив до 10 жовтня терміни попереднього розслідування у справі про призначення Сергія Семочка першим заступником керівника Служби зовнішньої розвідки (СЗР) до 10 жовтня, в якій п'ятий президент Петро Порошенко є підозрюваним.

"Клопотання задовольнити. Продовжити термін досудового розслідування в кримінальному провадженні... за підозрою Порошенка... у вчиненні кримінального правопорушення... до шести місяців, тобто до 10 жовтня 2020 року включно", - йдеться у рішенні суду, текст якого має агентство "Інтерфакс-Україна".

Як повідомлялося, за даними слідства народного депутата Порошенка підозрюють у тому, що, будучи президентом України, в 2018 році шляхом видання явно злочинного наказу схилив військову службову особу – главу Служби зовнішньої розвідки (СЗР) України (на той момент ним був Єгор Божок) – до перевищення ним влади та службових повноважень, тобто до умисного вчинення дій, які явно виходять за межі наданих йому прав та повноважень, вчиненого в умовах особливого періоду (ч. 4 ст. 27 ч. 4 ст. 41 ч. 4 ст. 426-1 КК України).

Йдеться про призначення Сергія Семочка першим заступником керівника Служби зовнішньої розвідки.

Печерський районний суд Києва 1 липня продовжив розгляд клопотання прокуратури про обрання Порошенку запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання в кримінальному провадженні про призначення заступника голови Служби зовнішньої розвідки, в якому Порошенко є підозрюваним.

Суд продовжить засідання з обрання запобіжного заходу Порошенку 8 липня об 11:00.

Представники обвинувачення оголосили клопотання, в якому просили про особисте зобов'язання для Порошенка терміном на вісім діб – до 10 липня, коли збігає термін розслідування справи. Захист, вивчивши документи, звернув увагу на відсутність дати в документі. "Це не клопотання, а папірець, незрозуміло де і як виготовлений", - заявив адвокат Ігор Головань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА