10:05 08.07.2020

Колишнього прикордонника підозрюють у сприянні незаконному пропуску Порошенка через кордон у 2018 році

2 хв читати
Колишнього прикордонника підозрюють у сприянні незаконному пропуску Порошенка через кордон у 2018 році

Слідчі Головного слідчого управління (ГСУ) Державного бюро розслідувань (ДБР) повідомили про підозру колишньому керівнику військової частини Державної прикордонної служби України, який у січні 2018 року дав незаконну вказівку підпорядкованим військовослужбовцям про незаконний пропуск через кордон України поза пунктом пропуску президента України та осіб, що супроводжували його на відпочинок на Мальдіви.

Як повідомляється на сайті Офісу генерального прокурора України, підозру екс-прикордоннику висунуто в сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України). Процесуальне керівництво здійснювали прокурори Офісу генерального прокурора.

"Наразі слідство також перевіряє причетність цього військовослужбовця та інших осіб з числа керівництва Державної прикордонної служби України та Управління державної охорони України до переправлення через державний кордон України колишніх високопосадовців без проходження належної процедури паспортного та митного контролю поза пунктом пропуску. Нині встановлюють коло всіх службових осіб, причетних до організації створення та використання неконтрольованого каналу в державному кордоні України. Їхнім діям буде надано належну правову оцінку", - йдеться в повідомленні.

У разі доведення провини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п’яти до семи років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

У 2018 році Українську державу очолював п'ятий президент України, нині народний депутат і лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА