10:54 08.07.2020

ДСНС повідомляє про 4 загиблих унаслідок лісової пожежі на Луганщині

2 хв читати
ДСНС повідомляє про 4 загиблих унаслідок лісової пожежі на Луганщині

Кількість загиблих унаслідок лісових пожеж у Новоайдарському районі Луганської області зросла до чотирьох осіб, повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

"Станом на 9-ту годину 8 липня, за уточненими даними, під час гасіння пожежі виявлено тіла чотирьох загиблих, дев’ятьох осіб (із них двох дітей) госпіталізовано", - йдеться в повідомленні.

Евакуювали із житлових будинків с. Смолянинового та дачного кооперативу "Вовче озеро" 30 людей, із них 13 дітей, і 30 осіб виселено.

До гасіння залучено 1 125 людей і 201 одиницю техніки, з них від ДСНС 638 чоловік особового складу і 140 одиниць техніки, зокрема два літаки АН-32П.

Як повідомлялося, 6 липня о 13:21 поблизу с. Осколонівка Новоайдарського району на території Боровського та Охтирського лісництв виникла лісова пожежа на площі близько 50 га, з них верхова 20 га. О 8:11 7 липня пожежу було локалізовано. У зв'язку з поривчастим вітром (до 25 м/с) і високою температурою повітря (+38º) пожежа поширилась на с. Смолянинове Новоайдарського району.

Станом на 8:00 8 липня на території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу сіл Смолянинового, Капітанового та Воронового.

Унаслідок пожежі вогнем у Смоляниновому знищено 23 житлові будинки, пошкоджені 36 житлових будинків і знищені 80 дачних будинків кооперативу "Вовче озеро".

Міністерство внутрішніх справ України 7 липня повідомляло про шістьох загиблих.

У свою чергу Офіс уповноваженого Верховної Ради України з прав людини повідомив, що внаслідок лісових пожеж на Луганщині 28 людей госпіталізовано, з них 17 дітей, одна людина померла в лікарні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА