11:03 08.07.2020

Аваков не виключає використання пожежної авіації для ліквідації пожежі на Луганщині

2 хв читати
Аваков не виключає використання пожежної авіації для ліквідації пожежі на Луганщині

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє про сприятливі природні умови для остаточної ліквідації лісової пожежі в Луганській області та відзначає можливість задіяти пожежну авіацію з цією метою, незважаючи на близькість лінії розмежування.

"Ми здійснили обліт, і ми не бачимо додаткових осередків пожежі. І, дякувати Богу, погода нам сприяє - ні таких поривів вітру, як були вчора, і поширення вогню - ми не бачимо, що є загроза. Наразі є три ключові осередки, яким ми зараз приділяємо увагу. По всьому периметру працюють ДСНС групи. І зараз ухвалюється рішення для того, щоб остаточно все добити, використати пожежну авіацію, яка стоїть у Краматорську напоготові", - сказав Аваков журналістам у Луганській області в середу.

"Проблема наша в тому, що ми є занадто близько від зони розмежування, і тому тут треба продумати деякі деталі", - додав керівник відомства.

За словами Авакова, є дві версії причин виникнення пожежі, поліція наразі розслідує їх.

Як повідомлялося, голова Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай заявив, що авіація ДСНС не може бути залучена до гасіння лісових пожеж у Новоайдарському районі Луганської області, оскільки російські найманці з непідконтрольних Україні окремих районів Луганської області не гарантують безпеки польотів. "Робили запит на ту сторону, і сепари сказали, що ніяких гарантій безпеки ми не даємо. Ризикувати ще додатково життям людей ніхто не буде", - сказав він.

ДСНС повідомила про чотирьох загиблих унаслідок лісових пожеж у Новоайдарському районі Луганської області. Дев’ятьох потерпілих (із них двох дітей) госпіталізовано. Евакуювали із житлових будинків с. Смолянинового та дачного кооперативу "Вовче озеро" 30 людей, із них 13 дітей, і 30 осіб виселено. Унаслідок пожежі вогнем у Смоляниновому знищено 23 житлові будинки, пошкоджені 36 житлових будинків і знищені 80 дачних будинків кооперативу "Вовче озеро".

Станом на 8:00 8 липня на території Новоайдарського району спостерігаються окремі осередки горіння лісових масивів поблизу сіл Смолянинове, Капітанове та Воронове.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА