12:14 08.07.2020

Поліція розглядає три версії виникнення лісових пожеж на Луганщині - Клименко

2 хв читати
Поліція розглядає три версії виникнення лісових пожеж на Луганщині - Клименко

Правоохоронці розглядають три основні версії займання в лісах Новоайдарського району Луганської області, повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Наразі розглядаються три основні версії причини загорання: вплив аномально високої температури повітря та погодних умов, необережне поводження з вогнем сторонньою особою або ж умисний підпал з хуліганських чи інших мотивів. Однак остаточна причина буде встановлена лише після проведення комплексу необхідних експертиз", - заявив голова Нацполіції Ігор Клименко на засіданні оперативного штабу на місці ліквідації наслідків пожежі.

За попередньою інформацією, загальна площа пожежі становить близько 5 тис. га. За фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей, майнову шкоду в особливо великому розмірі або інші тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

"Основне завдання наразі - врятувати людей, а також не допустити випадків мародерства. Ми створили додаткові мобільні групи поліцейських, які посилено патрулюють ці райони", - наголосив Клименко.

До документування та фіксації обставин надзвичайної події залучено понад 50 слідчих у складі посилених слідчо-оперативних груп, створено пошукові групи оперативників блоку кримінальної поліції. Для охорони публічної безпеки та порядку на місці ліквідації пожеж задіяно понад 200 поліцейських.

Зазначено, що у виїзному засіданні оперативного штабу взяли участь також президент України Володимир Зеленський, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА