15:18 08.07.2020

Уряд України дозволив закладам культури працювати до 23:00 у разі дотримання низки обмежень

2 хв читати
Уряд України дозволив закладам культури працювати до 23:00 у разі дотримання низки обмежень

Кабінет Міністрів України дозволив закладам культури працювати до 23:00 у разі дотримання низки обмежень і правил.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

За словами міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, це рішення врегулює раніше неузгоджені положення про діяльність закладів сфери культури, зокрема театрів і нічних розважальних закладів.

Так, нічні розважальні заклади в період карантинних обмежень не зможуть працювати після 22:00, а культурні заклади зможуть працювати до 23:00 за умови дотримання низки обмежень і правил.

Пізніше в соціальній мережі Facebook Ткаченко зазначив, що закладам культури необхідно дозволити працювати з 07:00 до 23:00, оскільки спектаклі або сеанси тривають по 2-3 години, і щоб людям просто вийти, враховуючи стандартний початок о 19:00, - треба більше часу.

"Щодо нічних клубів. На мою особисту думку, їхня робота має бути заборонена після 22:00. Тотальне недотримання соціальної дистанції, маскового режиму й дезінфекції, неконтрольовані збори людей, безвідповідальність сьогодні - десятки й сотні нових хворих завтра. Проте, згідно з положенням МВС, нічним клубам забороняється робота з 23:00 до 07:00", - повідомив міністр.

Також Ткаченко заявив, що Мінкультури рекомендує передати повноваження регулювати роботу закладів культури Кабміну.

"Приклади, де на місцях відбувалося встановлення особливих режимів роботи для закладів культури міською владою, лише підтверджують важливість нашої вимоги. Доки ми розсаджуємо глядачів у шаховому порядку й обмежуємо їхній графік до 22, хтось влаштовує бенкети під час карантину", - написав він.

Крім того, передбачається спрощення візитів іноземців на запрошення закладів культури.

"Діячі культури + 1 особа, що супроводжує, разом з ними, за умови їх запрошення закладами культури в Україні, - не проходять обов'язкової самоізоляції або обсервації. Давайте відверто, гастролерів-діячів культури одиниці/десятки, тобто вони точно не становлять загрози для самої ситуації. Проте для галузі ця зміна дуже важлива", - додав Ткаченко.

Зокрема, норму про 50-відсоткову наповненість і шахове розсадження глядачів буде розширено на всі заклади культури (опери, філармонії, театри, концертні майданчики).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА