15:29 08.07.2020

Харківська область готова прийняти постраждалих від пожеж на Луганщині - Кучер

2 хв читати
Харківська область готова прийняти постраждалих від пожеж на Луганщині - Кучер

Харківська область готова прийняти й надати тимчасове житло людям, які залишилися без осель через пожежі в Луганській області, повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.

"Я повідомив про це і президенту, і своєму колезі з Луганщини Сергію Гайдаю. Харківська область готова прийняти, якщо є необхідність, людей, розмістити їх, надати медичну допомогу. Ми всі ці процеси організуємо", - сказав Кучер журналістам у середу.

За його словами, найімовірніше, тимчасове житло оплатять благодійники. "Ми визначимося. До мене вже звернулися деякі благодійники, готові розмістити людей власним коштом. Це, найімовірніше, будуть спонсори", - сказав Кучер.

Як повідомлялося, пожежа в районі сіл Осколонівка, Капітанове та Муратове Новоайдарського району Луганської області виникла вдень 6 липня.

7 липня пожежу в районі Осколонівки було локалізовано, але того самого дня через поривчастий вітер виникло ще кілька осередків верхових лісових пожеж, які поширилися лісом до житлового сектора селищ Вовче та Смолянинове Новоайдарського району, розпочалася евакуація жителів цих населених пунктів. Загалом евакуйовано з житлових будинків с. Смолянинове та дачного кооперативу "Вовче озеро" 30 осіб, з них 13 дітей, і 30 людей виселено.

Унаслідок пожежі вогонь у Смоляниновому знищив 23 житлових будинки, пошкоджені 36 житлових будинків і знищені 80 дачних будинків кооперативу "Вовче озеро".

Станом на 8:00 8 липня на території Новоайдарського району спостерігалися окремі осередки горіння лісових масивів поблизу сіл Смолянинове, Капітанове та Воронове.

Відомо про п'ятьох загиблих унаслідок пожежі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА