16:57 08.07.2020

Клименко про повінь на Закарпатті: Поліція самостійно не може боротися з вирубкою лісу

1 хв читати
Клименко про повінь на Закарпатті: Поліція самостійно не може боротися з вирубкою лісу

Однією з причин екологічної катастрофи на Закарпатті є незаконна вирубка лісу, протистояти якій поліція самостійно не може, зазначає голова Національної поліції України Ігор Клименко.

"Лише цього року поліція розпочала майже 600 кримінальних проваджень у зв'язку з незаконною вирубкою лісу. У нас є повний обмін інформацією і з місцевою владою, і з правоохоронними органами, особливо після того, що сталося на Західній Україні", - сказав голова Нацполіції в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому він наголосив: "Самостійно незаконну вирубку лісу поліція зупинити не зможе, цю проблему можна вирішити лише разом із міністерством екології та іншими правоохоронними органами".

За словами голови Нацполіції, одна з причин того, що сталося на західній Україні - саме вирубка лісу, "яка триває в Карпатах не рік і не два, а десятиліттями, і призводить до зсувів, змін екосистеми".

Відповідаючи на запитання про те, чи можливе притягнення до відповідальності конкретних людей, з вини яких відбувається незаконна вирубка лісу, Клименко сказав: "У кримінальних провадженнях, вже переданих до суду, є конкретні підозри конкретним людям... Ті, хто дають дозвіл на вирубку і перевезення лісу, підписують документи, маркують, завантажують - ці люди мають нести відповідальність".


Повний текст інтерв'ю Клименка буде розміщено на сайті "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росія вразила Трипільську ТЕС, бо в української ППО закінчилися ракети - Зеленський

Із 16 липня для друкованих медіа місцевої сфери розповсюдження є обов'язковою наявність версії державною мовою - мовний омбудсмен

СБУ вразила РЛС дальньої дії в Брянській області - джерело

Законопроєкт про мобілізацію скеровано на підпис Зеленському

СБУ затримала ворожого агента, який готував замах на голову Херсонської обладміністрації

Сили РФ можуть досягти загрозливих успіхів на заході від Бахмута за відсутності допомоги США для України - ISW

Окупанти обстріляли 10 сіл і селищ у Сумській та Чернігівській областях за добу, в Угроїдах пошкоджені дев'ять житлових будинків - ОК "Північ"

Справу проти нардепа Ніколаєнка, який на смерть збив дівчину на Житомирщині, передано до суду

Підрозділи ДСНС ліквідовують наслідки негоди

Спікер Джонсон представив чотири законопроєкти, серед них один про допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА