17:05 08.07.2020

Глава Нацполіції: Найближчими днями отримаємо результати експертиз щодо вибуху в київській багатоповерхівці, будуть підозри

2 хв читати
Глава Нацполіції: Найближчими днями отримаємо результати експертиз щодо вибуху в київській багатоповерхівці, будуть підозри

Поліція найближчими днями отримає результати експертиз, які проводяться у рамках розслідування кримінальної справи про вибух у будинку в Дарницькому районі Києва, після чого слідство зможе висунути конкретні підозри, повідомив глава Нацполіції Ігор Клименко.

"Проводимо вісім експертиз, очікуємо результатів - бездоказово обвинувачувати людей у тому, що сталося, не можна. Однозначно, основна версія - це газ", - сказав Клименко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що було проведено слідчі дії в службах газу, які обслуговували Дарницький район, і безпосередньо цей будинок, опитано мешканців будинку. "Ми здійснили виїмку документів у центральному й районному офісах "Київгазу", в жеку, вилучили всі документи, які стосувалися видачі дозволів на заміну лічильників і загалом на ремонт газового устаткування, наразі слідчі вивчають цю документацію", - розповів Клименко.

За словами глави Нацполіції, спочатку однією з версій вибуху було спрацювання вибухового пристрою, але після проведення експрес-тесту ця версія не підтвердилася.

"Тепер експертизи мають підтвердити, що це справді був газ. Також вони визначать, де був епіцентр вибуху, і що могло його спровокувати", - сказав глава Нацполіції.

Відповідаючи на запитання про те, коли конкретно будуть результати експертиз, Клименко сказав: "Приблизно через тиждень. І тоді слідство вже піде уперед. Тоді разом із прокуратурою вже зможемо формувати підозру".


Повний текст інтерв'ю Клименка буде розміщено на сайті "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Відомо про трьох постраждалих, серед них дитина, в результаті ракетного удару по Одесі - ОВА

У результаті денного обстрілу Харкова пошкоджено гаражі, постраждалих немає - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА