17:40 08.07.2020

Глава Нацполіції: Протоколи за порушення карантину здебільшого складаються на юросіб, а не на конкретних людей

2 хв читати
Глава Нацполіції: Протоколи за порушення карантину здебільшого складаються на юросіб, а не на конкретних людей

Головне завдання поліцейських із забезпечення виконання карантинних обмежень полягає в тому, щоб керівники підприємств і організацій дотримувалися усіх приписів і вимагали цього від своїх відвідувачів, наголошує глава Національної поліції Ігор Клименко.

"Поліцейські в більшості випадків працюють на превенцію і оформлення адмінпротоколів стосовно не фізичних, а юридичних осіб - керівників різних підприємств і установ", - розповів Клименко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За його словами, щодня працюють близько 600 мобільних груп. "Патрульна поліція працює на трасах, перевіряє пасажироперевізників, інші мобільні групи працюють на ринках, біля магазинів. До цих мобільних груп ми включаємо і представників місцевих органів влади, які уповноважені складати протоколи", - зазначив Клименко.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи означає це, що адмінпротоколи складаються на керівників підприємств, котрі не дотримуються норм карантину, а не на звичайних перехожих без маски, Клименко сказав: "У нас є повноваження зайти в нічний клуб і, якщо там на танцполі перебувають 50 людей без масок, ми, звісно, маємо скласти протокол на посадовців цього клубу, а людям запропонувати надіти маски й дотримуватися карантинних заходів. І тільки якщо вони відмовляються, то ми під відеозапис документуємо це адмінпорушення".

При цьому глава Нацполіції наголосив: "Головне завдання - не оштрафувати, а домогтися того, щоб керівники підприємств і закладів самі дотримувалися карантинних заходів і вимагали цього від своїх відвідувачів".

За його словами, більшість ресторанів, приміром, уже максимально перебудувалися на роботу в нових умовах.

"Зрозумійте, поліція діє строго в рамках своїх повноважень. Але складати протокол заради протоколу ми не будемо", - пояснив Клименко.

Говорячи про те, як розцінювати ініціативу Кабміну про впровадження відповідальності за неносіння масок у публічних місцях, глава Нацполіції зазначив: "Мені складно сказати, предметно не вивчав цю ініціативу, швидше, йдеться про намір знизити розмір штрафу, адже зараз за порушення карантину накладається штраф сумою 17 тисяч грн, а для громадянина України це величезні гроші".


Повний текст інтерв'ю Клименка буде розміщено на сайті "Інтерфакс-Україна"

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА