19:41 08.07.2020

Прокуратура Криму розпочала два кримінальних провадження через обшуки у будинках кримських татар

2 хв читати

Прокуратура Криму розпочала два кримінальних провадження через 11 обшуків у будинках кримських татар і затримання сімох осіб, повідомила прес-секретар прокуратури АРК Катерина Діденко.

"Продовжуючи політику переслідування, репресій та утисків учора окупаційні "правоохоронці" провели щонайменше 11 обшуків у домоволодіннях кримських татар та незаконно затримали сімох громадян України. Окрім ч. 2 ст. 162 КК України (порушення недоторканості житла) Прокуратура Автономної Республіки Крим кваліфікує такі дії "силовиків" за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі)", - написала Діденко на сторінці у Facebook у середу ввечері.

Як повідомлялося, 7 липня у Криму з 4-ї ранку російські силовики здійснювали обшуки в будинках кримських татар.

За інформацією активістів "Кримської солідарності", обшуки проходили у будинках сімох кримських татар: Еміля Зіядинова у селищі Октябрському Красногвардійського району, Ісмета Ібрагімова у селищі Курци Сімферопольського району, Аліма Суф'янова у селі Залізничне Бахчисарайського району, у Сейрана Хайретдинова у селі Білокам’яному Бахчисарайського району, Олександра Сізікова у селі Севастянівці Бахчисарайського району, у Вадима Бектемірова у селі Кам'янці Сімферопольського району і у Ділявера Меметова в Алушті. Останнього під час обшуку не було вдома.

Пізніше Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з новою хвилею незаконних обшуків і затримань кримських татар, скоєних російською окупаційною владою у різних районах АР Крим у вівторок, і закликало міжнародне співтовариство посилювати тиск на РФ з метою припинення порушень прав людини в тимчасово окупованому Криму.

Посольство США в Україні висловило стурбованість повідомленнями про обшуки і затримання кримських татар на окупованому РФ півострові.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА