19:57 08.07.2020

Лось став повноцінним керівником ДП "Антонов"

2 хв читати
Лось став повноцінним керівником ДП "Антонов"

Державний концерн "Укроборонпром" завдяки відмові екс-президента держпідприємства "Антонов" Олександра Донця від боротьби за цю посаду офіційно призначив на неї Олександра Лося, який із 9 червня був т. в. о., а раніше - віце-президентом з виробництва та головним конструктором.

"Вперше за багато років "Антонов" очолила людина, яка фактично виросла на заводі та безпосередньо опікувалась виробничими процесами. Сподіваюся, що за його керівництва на підприємстві сформується нова команда керівників - молодих, професійних і орієнтованих на майбутнє", - прокоментував це призначення заступник гендиректора "Укроборонпрому" Мустафа Найєм у Facebook.

Він уточнив, що 42-річний Лось, який працює на "Антонові" 18 років, вже внесений до держреєстру як керівник ДП.

Держконцерн у релізі у середу зазначив, що оновлення керівного складу держпідприємства дасть змогу вибудувати прозорі процеси корпоративного управління, здійснити необхідні для залучення іноземного капіталу фінансові аудити та пришвидшити темпи виготовлення літаків лінійки "Ан".

"Не можу і не маю права розкривати усі деталі, але хочеться вірити, що цей новий етап стане для "Антонова" початком будівництва декількох нових серій літаків лінійки "Ан", зокрема на внутрішні замовлення", - зазначив Найєм, пообіцявши сприяти замовленням літаків зі боку держорганів.

Донець, який очолював ДП "Антонов" із 2018 року і після першого звільнення в червні цього року намагався двічі через суд поновитися на посаді, відкликав всі свої вимоги і позови щодо підприємства.

В оприлюдненому 5 липня листі колективу, у якому він повідомив про відмову від боротьби за збереження на посаді президента, Донець заявив, що категорично відмовлявся працювати і керувати "Антоновим" за правилами, запропонованими "Укроборонпромом". "Управлінська залежність від верхньої структури суттєво впливає на дії керівника підприємства. З одного боку - поточна робота підприємства і управління великим складним колективом, з іншого - виконання вказівок і вимог УОП (згідно з контрактом) призводить до того, що ти перебуваєш 24/7 між молотом і ковадлом", - пояснив екс-президент.

В "Укроборонпромі", у свою чергу, повідомили, що повною мірою виконали зобов'язання перед попереднім президентом ДП "Антонов" Олександром Донцем, передбачені трудовим законодавством і контрактом.

ДП "Антонов" у 2019 році скоротило чистий прибуток у 3,5 раза - до 447,98 млн грн, виручка впала на 33,1% - до 5 млрд 998,66 млн грн.

Водночас підприємство минулого року зменшило довгострокові зобов'язання і забезпечення з 1,52 млрд грн до 1,01 млрд грн, поточні зобов'язання і забезпечення - з 2,74 млрд грн до 2,16 млрд грн, збільшивши власний капітал із 9, 98 млрд грн до 10,27 млрд грн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі над Дніпропетровською областю було збито 24 БПЛА і ракети

Ворог атакував 13 населених пунктів Херсонської області, є постраждалі та жертви

Уночі над Дніпропетровською областю було збито десять БПЛА і чотири ракети, є постраждалі

ЗС України за добу ліквідували 820 окупантів

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА