21:03 08.07.2020

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення не отримає нових повноважень у разі ухвалення законопроекту "Про медіа" - Потураєв

2 хв читати

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення не отримає нових повноважень у разі ухвалення законопроекту №2693-д "Про медіа", заявив голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, народний депутат фракції "Слуга народу" Микита Потураєв.

"Жодних нових повноважень Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення не отримує. А система притягнення до відповідальності порушників медійного законодавства взагалі стає чіткішою, прозорішою та справедливішою", - сказав Потураєв під час онлайн-дискусії: "Проект закону "Про ЗМІ" №2693-д: обговорення регулювання онлайн-медіа та платформ загального доступу до інформації і відео" в середу.

За його словами, головним завданням законопроекту є зрівняння умов існування всіх суб'єктів медіаринку.

"Одне з головних завдань законопроекту - всі медіа мають бути в рівних умовах, щоб ні у кого не було переваг. Саме тому відповідальність стосуватиметься всіх: і зареєстрованих, і незареєстрованих ЗМІ. Чому 90% українських медіа, які дотримуються закону, готові нести відповідальність перед суспільством, і навіть більшість вже це робить, а інші 10% - ні?" - зазначив депутат.

Так, за незначні порушення медійного законодавства у документі передбачаються приписи. Голова комітету з гуманітарної та інформполітики стверджує, що це лише заходи реагування, повідомлення від регулятора з проханням усунути порушення. Ці приписи не накопичуються. Треба свідомо системно не виконувати приписи, щоб вони стали підставою для застосування суворіших санкцій, пояснив Потураєв.

Найбільша санкція для онлайн-медіа, згідно із законопроектом - це скасування реєстрації та заборона на поширення інформації. Але рішення про такі заходи, за словами депутата, ухвалюватиме не Нацрада, а суд, до якого має звернутися регулятор при наявності підстав після невиконаних приписів, перевірок і штрафів.

Всі рішення або заходи реагування, або суворіші санкції, ухвалюватимуться колегіально на засіданні Нацради з телебачення і радіомовлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА