21:28 08.07.2020

Венедіктова про ситуацію з обранням запобіжного заходу Порошенку: Суд і прокурори продемонстрували неупередженість і професіоналізм

2 хв читати
Венедіктова про ситуацію з обранням запобіжного заходу Порошенку: Суд і прокурори продемонстрували неупередженість і професіоналізм

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова прокоментувала рішення Печерського райсуду Києва, який залишив без розгляду клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України, лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку.

"Щодо обрання запобіжного заходу: суд і прокурори продемонстрували незаангажованість і професійність у процесуальній площині - запобіжний захід обирався для забезпечення поведінки підозрюваного під час досудового розслідування. Слідство завершено", - йдеться у зверненні генерального прокурора з приводу завершення досудового розслідування за підозрою п'ятого президента України, яке оприлюднила прес-служба Офісу генпрокурора в середу.

Вона також спростувала інформацію про те, що суд збирався вночі і виніс ухвалу про продовження термінів попереднього розслідування.

"Ні, судове засідання було призначене ще на позавчора, однак сторона захисту не з'явилась. Вчора о 14:00 засідання таки розпочалося, але адвокати заявили відвід судді і лише після розгляду відводу о 18:30 розпочався розгляд основного клопотання по суті. Суд ухвалив рішення майже ‪о першій ночі", - сказала генпрокурор.

За її словами, сторона захисту, як і протягом усього розслідування, усіляко намагалася затягнути процес, ставлячи під сумнів абсолютно все.

"Визнавши зібрані під час досудового розслідування докази достатніми для складання обвинувального акту, сьогодні підозрюваним, стороні захисту, а також потерпілій стороні ми відкрили доступ до матеріалів досудового розслідування. Далі - суд. Прокурорська тяганина зі справами має закінчуватися", - сказала Венедіктова.

Як повідомлялося, 8 липня суд залишив без розгляду клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу п'ятому президентові України, лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку.

"Клопотання слідчого... стосовно Порошенка залишити без розгляду", - оголосив рішення в середу на засіданні слідчий суддя Печерського райсуду Києва Сергій Вовк.

Раніше під час засідання суду прокурор у процесі заявив: "Сьогодні слідчий повідомив про завершення досудового розслідування... тому вважаємо продовження розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу неможливим".

Після завершення засідання суду Порошенко назвав таке рішення судді "першою маленькою, але дуже важливою перемогою".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА