21:59 08.07.2020

Голова Чернівецької ОДА попросив Зеленського запустити пряме залізничне сполучення з Києвом і модернізувати аеропорт

1 хв читати

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації (ОДА) Сергій Осачук під час зустрічі президента Володимира Зеленського з представниками бізнесу у Чернівецькій області звернувся до президента з проханням запустити пряме залізничне сполучення з Києвом і модернізувати аеропорт.

"Ми маємо працювати над тим, щоб побудувати додаткову залізничну гілку, яка б безпосередньо з'єднала нашу Буковину зі столицею України, а не через об'їзд через Республіку Молдова. Також модернізований аеропорт або новий аеродром у Чернівцях мають стати повітряними воротами для туристичної та бізнес-привабливості регіону", - заявив Осачук.

Зеленський, зі свого боку, зазначив, що не знав про відсутність прямого сполучення Київ-Чернівці, назвавши це "реальною інфраструктурної проблемою" регіону.

"Нам цікаво як державі підтримати такий проект. Це проект складний, а завжди хочеться вирішувати складні проблеми... і якщо цього справді немає - це пріоритет", - заявив Зеленський.

У свою чергу нардеп фракції "Слуга народу" Георгій Мазурашу під час спілкування з президентом повідомив, що вже є приватний інвестор, зацікавлений у проекті залізничного сполучення довжиною 34 км у комплексі з портом "Вадул-Сірет".

Зеленський, у свою чергу, запропонував провести предметну дискусію з цього питання разом із міністром інфраструктури та керівником "Укрзалізниці".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА