13:00 09.07.2020

Санкції проти РФ мають не просто зберігатися, а й посилюватися у зв'язку з кожним новим порушенням нею норм міжнародного права - Кулеба

2 хв читати
Санкції проти РФ мають не просто зберігатися, а й посилюватися у зв'язку з кожним новим порушенням нею норм міжнародного права - Кулеба

Україна продовжує наполягати, що санкції проти Росії мають не просто зберігатися, а й посилюватися у зв'язку з кожним новим порушенням нею норм міжнародного права та її зобов'язань як держави, яка окупувала території, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Безумовно. Тут не впоратися лише дипломатичними переговорами, потрібні також ефективні інструменти тиску, тому ми продовжуємо наполягати, що санкції проти Росії мають не просто зберігатися, а й посилюватися у зв'язку з кожним новим порушенням нею норм міжнародного права та її зобов'язань як держави, яка окупувала території. І якщо з дотриманням санкцій усе непогано складається, і вдається, незважаючи на різні хвилі й чутки, це все утримувати, то з посиленням санкцій є питання, і ми постійно б'ємо саме в цю точку, що "вчинила Росія нове порушення, потрібен новий рівень тиску", - сказав він в інтерв'ю "Голосу Америки".

На запитання про можливу нову хвилю агресії з боку Росії Кулеба відповів, що Україна знає про побудову мережі військових об'єднань і підрозділів Росією вздовж кордону, й це не є ознакою миролюбної політики.

"2014 рік показав нам, що будь-яку загрозу або навіть натяк на загрозу з боку Росії потрібно сприймати максимально серйозно, і, без перебільшення, Україна має в будь-який момент бути готовою до чого-небудь, і наші Збройні сили, і наша дипломатія, і наша економіка, і решта секторів життя. Ми чудово знаємо всю інформацію про побудову мережі військових об'єднань і підрозділів уздовж нашого кордону, і це не є ознакою миролюбної політики. Але при цьому в нас наразі триває активна фаза дипломатичного поєдинку, де ми намагаємося принести мир", - наголосив міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА