Події

"Нафтогаз" запустив пілотну сонячну станцію потужністю 1 МВт

Група "Нафтогаз" ввела в експлуатацію сонячну електростанцію "Андріївка" у Балаклійському районі Харківської області потужністю 0,999 МВт.

"СЕС "Андріївка" - пілотний проект дивізіону "Нова енергія", завданням якого є аналіз технічних та регуляторних механізмів розвитку відновлюваної енергетики для групи. Закупівля обладнання та послуг з монтажу відбувалась через конкурентні торги в системі ProZorro. Більшість використаних у процесі будівництва станції комплектуючих - українські. Станція отримала "зелений" тариф з липня 2020 року", - уточнюється в прес-релізі НАК.

Подальші плани "Нафтогазу" у сфері "зелених" проектів передбачають завершення будівництва значно потужнішої сонячної електростанції на Житомирщині вже у вересні цього року, а також розширення мережі електрозарядних станцій у столиці.

"Відновлювана енергетика - один із пріоритетів групи "Нафтогаз". Такий підхід відповідає глобальним тенденціям розвитку енергетики. Підприємства групи вже використовують сонячні панелі як додаткове джерело електроенергії на адміністративних будівлях. Це навчило нас працювати з проектами ВДЕ і дало змогу успішно комерціалізувати "Андріївку", - зазначив менеджер проекту Сергій Овчаренко, слова якого наводить прес-служба.

"Нафтогаз" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Група є монополістом зі зберігання природного газу в підземних сховищах і транспортування нафти трубопровідним транспортом територією країни.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ