10:40 10.07.2020

У Донецькій області ДБР і СБУ затримали чотирьох правоохоронців, що збирали хабарі з наркоторговців

2 хв читати
У Донецькій області ДБР і СБУ затримали чотирьох правоохоронців, що збирали хабарі з наркоторговців

Командира взводу роти тактико-оперативного реагування і трьох поліцейських Управління патрульної поліції в Донецькій області затримано за підозрою у збуті наркотичних засобів, одержанні хабарів з наркоторговців і незаконному поводженні зі зброєю, повідомляє Державне бюро розслідувань (ДБР).

"За попередньою інформацією, четверо правоохоронців, діючи у складі злочинної групи, налагодили механізм одержання неправомірної вигоди від осіб, що здійснюють виготовлення і збут наркотичних засобів. Правоохоронці проникали до приватної власності осіб, застосовували фізичне насильство, вилучали знайдені наркотичні засоби та в подальшому збували їх. Також поліцейські вимагали та одержували від наркоторговців неправомірну вигоду як плату за непритягнення їх до кримінальної відповідальності", - повідомляє прес-служба ДБР у п'ятницю.

Під час досудового розслідування було задокументовано п’ять епізодів протиправної діяльності правоохоронців.

Чотирьох учасників злочинної групи було затримано 9 липня. Здійснено обшуки за місцем їх проживання, в транспортних засобах фігурантів провадження, а також у службових кабінетах Управління патрульної поліції в Донецькій області. У кабінетах керівництва управління патрульної поліції виявлено та вилучено зброю і велику кількість набоїв, походження яких встановить слідство.

Затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч. 2 ст. 189 (вимагання), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла), ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронних органів) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про відсторонення затриманих від обійманих посад і обрання для них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до десяти років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА