11:32 10.07.2020

На Донеччині відкрили 12-й Центр безпеки громадян

2 хв читати

У Соледарі Донецької області 9 липня відкрили 12-й Центр безпеки громадян, головною метою якого є надання повного спектру безпекових послуг громадянам, повідомила прес-служба Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"Перший Центр безпеки громадян, який був відкритий на території області, мав площу 180 квадратних метрів. Сьогодні ми відкрили новий сучасний підрозділ, площею вже 360 квадратних метрів", - сказав перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, додавши, що до кінця року на Донеччині буде відкрито ще чотири такі центри.

Він зазначив, що таке підвищення рівня захисту території громад Донецької області є результатом спільної роботи з обласною державною адміністрацією у рамках підписаного в 2015 році меморандуму.

У свою чергу голова ДСНС Микола Чечоткін повідомив, що відтепер 20 тис. жителів громади в умовах наближеності до лінії розмежування отримають гарантію повної безпеки у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

"У цій будівлі під одним дахом нестимуть службу не лише рятувальники, а й уперше - піротехнічний розрахунок Державної служби України з надзвичайних ситуацій, який зможе оперативно реагувати у разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Такі впровадження особливо важливі у населених пунктах, що розташовані поблизу лінії розмежування", - сказав Чечоткін.

Він також додав, що останні події в Луганській області, де лісова пожежа знищила в Смоляниновому 23 житлові будинки і призвела до загибелі п'яти осіб, спонукають до перегляду ставлення до безпеки загалом.

Крім того, у рамках заходу відбулося нагородження особового складу донецького гарнізону. Рятувальники отримали нагороди Міністерства внутрішніх справ України, а також відомчі нагороди від голови ДСНС та Донецької ОДА.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА