19:28 10.07.2020

У ЄСПЛ вивчають позов Нідерландів до РФ у справі про збитий Boeing на Донбасі

2 хв читати
У ЄСПЛ вивчають позов Нідерландів до РФ у справі про збитий Boeing на Донбасі

Скарга Нідерландів на Росію у справі про катастрофу лайнера рейсу MH17 надійшла до Європейського суду з прав людини, повідомили "Інтерфаксу" в суді.

"Ми підтверджуємо, що суд отримав скаргу від уряду Нідерландів проти Росії у справі MH17. Наразі вона вивчається", - сказав "Інтерфаксу" прес-аташе суду Дені Ламбер.

Він зазначив, що деталі щодо порядку розгляду скарги будуть доступні пізніше.

Відповідно до правил розгляду міждержавних спорів, розміщених на сайті ЄСПЛ, отримавши скаргу, суд має негайно довести її до відома іншої сторони.

Після цього призначаються судді, які розглядають справу, і відповідач може направити письмові зауваження.

На прохання однієї зі сторін або рішенням суду перед розглядом справи по суті може бути проведено засідання щодо підсудності, надалі справа розглядається в стандартному для ЄСПЛ порядку.

Раніше у п'ятницю в уряді Нідерландів заявили, що направляють скаргу до ЄСПЛ з тим, щоб притягнути до відповідальності РФ за збитий Boeing Малазійських авіаліній, рейс МН17.

"Кабінет Міністрів вирішив сьогодні притягти до відповідальності Росію в ЄСПЛ за її роль у збиванні рейсу MH17. Подаючи так звану скаргу держави, Кабінет Міністрів передає до ЄСПЛ всю наявну і відповідну інформацію про збитий рейс MH17", - йдеться у повідомленні на сайті уряду.

Влада Нідерландів зазначила, що "скарга держави" подається до ЄСПЛ одночасно з подачею індивідуальних скарг родичів на Росію. "Цим кроком Кабінет підтримує якнайбільше індивідуальних скарг родичів жертв рейсу MH17 до ЄСПЛ", - наголошується у повідомленні.

3 березня цього року в Нідерландах розпочався судовий процес над чотирма обвинуваченими в трагедії рейсу МН17 Малайзійської авіакомпанії. Літак було збито в небі над Донбасом 17 липня 2016 року, загинули 289 осіб, більшість з них були громадянами Нідерландів.

Слухання відбуваються за відсутності обвинувачених - трьох громадян Росії й одного українця - Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), Сергія Дубінського, Олега Пулатова і Леоніда Харченка.

Літак Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), був збитий у небі над Донецькою областю 17 липня 2014 року. Всі 298 людей, які перебували на борту, загинули.

У вересні 2016 року група оприлюднила висновки, згідно з якими лайнер був збитий ракетою, запущеною із ЗРК "Бук", а рік тому оголосила про приналежність "Бука" до російської 53-ї зенітно-ракетної бригади, що дислокується в Курську.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА