11:11 11.07.2020

Українці зможуть відвідати Хорватію з тестом на Covid-19 або після 2-тижневої самоізоляції

2 хв читати
Українці зможуть відвідати Хорватію з тестом на Covid-19 або після 2-тижневої самоізоляції

Хорватія змінила правила в'їзду для громадян низки країн, зокрема для України.

Як написав посол України в Хорватії Василь Кирилич в акаунті в Твіттер, таке рішення було ухвалено в ніч на 11.07.

"У ніч на 11.07 Хорватія ухвалила рішення про обов'язковість 14-денної самоізоляції для громадян третіх країн, зокрема для українців, які в'їжджають до Республіки Хорватія. У разі наявності тесту на Covid-19 зробленого не пізніше, ніж за 48 годин, – без самоізоляції", – написав посол.

У свою чергу посольство Хорватії в Україні на сторінці у Фейсбуці зазначило, що громадяни третіх країн, які в'їжджають до Хорватії з особистих невідкладних причин (наприклад, мають приватну власність у Хорватії) мають пройти обов'язкову 14-денну самоізоляцію, але вона може бути скорочена до 7 днів, якщо особа за свій рахунок через сім днів після прибуття в країну здасть забір матеріалу з носа і горла й отримає негативний результат ПЛР тесту на SARS-CoV-2.

Водночас особи, що в'їжджають до Хорватії з туристичною метою або заради навчання, можуть в'їхати в країну без обов'язкової 14-денної самоізоляції, але при пред'явленні негативного результату ПЛР-тесту на SARS-CoV 2. Зазначається, що тест має бути терміном щонайбільше 48 годин (рахуючи від часу взяття аналізу до прибуття на прикордонний перехід).

Раніше повідомлялося, що українці можуть відвідувати Хорватію за умови підтвердження бронювання готелю або гостьового житла.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА