13:40 11.07.2020

В Івано-Франківській області СБУ блокувала незаконний видобуток нафти з державної свердловини

2 хв читати
В Івано-Франківській області СБУ блокувала незаконний видобуток нафти з державної свердловини

Співробітники Служби безпеки України блокували незаконний видобуток нафти з державної свердловини в Долинському районі Івано-Франківської області, під час обшуків вилучено 40 тонн нафти, повідомляє прес-центр СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що спільне підприємство з іноземними інвестиціями без передбачених законом дозволів і без сплати відповідних зборів налагодило видобуток нафти зі свердловини Державного фонду в Долинському районі Івано-Франківської області. Ділки встигли видобути нафти більше ніж 1 млн грн за ринковими цінами і незаконно реалізувати її на нафтопереробні заводи на сході України", – йдеться в повідомленні.

Так, для легалізації сировини комерсанти за документами оформляли махінацію під виглядом законних господарських операцій. За попередньою версією слідства, підприємці отримали доступ до видобутку за сприяння посадових осіб однієї з державних установ Івано-Франківська, на балансі якої з науково-дослідною метою перебувала свердловина.

За даними СБУ, надалі комерсанти планували розпочати нелегальний видобуток і на інших свердловинах.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили 40 тонн нафти, документи, чорнові записи, печатки, комп'ютерну техніку, мобільні телефони та готівку в сумі майже 130 тис.грн. Також для оцінки збитку, завданого навколишньому середовищу забрудненням земель розлитою нафтою, були залучені експерти.

У рамках кримінального провадження за ознаками вчинення правопорушень, передбачених ст.191, ст. 204 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України тривають невідкладні слідчі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА