15:16 11.07.2020

Голова Луганської ОДА сподівається, що гроші для виплат сім'ям загиблих від пожежі і для компенсації збитків надійдуть у вівторок

2 хв читати
Голова Луганської ОДА сподівається, що гроші для виплат сім'ям загиблих від пожежі і для компенсації збитків надійдуть у вівторок

Голова Луганської обласної державної адміністрації (ОДА) Сергій Гайдай сподівається, що гроші для виплат сім'ям загиблих від пожежі і для компенсації збитків надійдуть на рахунок у вівторок.

"У понеділок має відбутися засідання Кабміну, на якому розглянуть питання виділення коштів на компенсацію збитків, а також виплат сім'ям загиблих від пожежі. Сподіваюся, що гроші надійдуть на рахунок уже у вівторок", – наводиться висловлювання Гайдая на сторінці Луганської ОДА в соцмережі Фейсбук.

Очільник області зазначив, що триває складання актів на домогосподарства, які згоріли, для отримання компенсації від держави. "Завершити підготовку документів мають у неділю", – зазначено в повідомленні.

За словами Гайдая, 50 бійців Нацгвардії та Нацполіції почали розбирати завали на місцях пожежі в селі Смоляниновому.

Глава Луганської ОДА також зазначив, що щоб швидко розібрати руїни, необхідно щонайменше 20 осіб на кожен постраждалий будинок.

Як повідомлялося, 6 липня об 11:42 поблизу сіл Осколонівка та Капітанове Новоайдарського району Луганської області виникла пожежа.

Через сильний вітер (до 25 м/с) та високу температуру повітря (+38°С) виникли нові осередки, які поширилися з лісу на житловий сектор села Смолянинове та садовий кооператив.

Загалом вогонь знищив 24 та пошкодив 35 житлових будинків. П'ять осіб загинули.

Постраждалі від пожеж отримають за повністю втрачений будинок 300 тис.грн, 50 тис. грн – на капітальний ремонт у частково зруйнованих будинках, 20 тис. – відшкодування втрат. Сім'ям загиблих внаслідок пожеж буде виплачено по 200 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА