16:33 11.07.2020

Роботи з підйому танкера Delfi в Одесі за сприятливих погодних умов будуть завершені до 20 липня, повідомив Зеленському Криклій

3 хв читати
Роботи з підйому танкера Delfi в Одесі за сприятливих погодних умов будуть завершені до 20 липня, повідомив Зеленському Криклій

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив, що контролює перебіг робіт із підйому танкера "Delfi" в Одесі, які за умови ясної погоди і відсутності хвиль завершаться до 20 липня.

Як повідомляє прес-служба президента України в суботу, він про це доповів на традиційній нараді з представниками уряду і правоохоронних відомств, яка відбулася під головуванням президента Володимира Зеленського.

Як повідомлялося, 4 липня під час робочої поїздки в Одеську область президент Зеленський ознайомився зі станом ліквідації наслідків аварії танкера Delfi.

Глава держави наголосив, що роботи з ліквідації аварії треба було починати ще в листопаді 2019 року. Однак судновласник показав свою безвідповідальність і фактично забув про танкер. Зеленський закликав виконувати роботи з ліквідації аварії якісно.

"20 липня - це орієнтир. Якби тут був судновласник, я б з ним поговорив відверто і жорстко. Тому що я впевнений, що це його відповідальність у всьому, починаючи з того, що він віз, куди і скільки часу триває це все. 20 липня не буде (результату - ІФ-У) - цим мають займатися правоохоронні органи. Власник хотів заощадити і шукав варіанти найменшого опору. Хтось має нести відповідальність", - сказав тоді президент.

Як повідомлялося, в листопаді 2019 року в Одеській затоці зазнав аварії танкер Delfi під прапором Молдови – судно зірвало з якоря.

Як пояснила Адміністрація морських портів України, спочатку танкер перебував у нейтральних водах і не подавав заявок на вхід до Одеського морського порту або МТП "Південний". Але згодом було подано сигнал про те, що судно зазнає лиха, залишилося без пального, з непрацюючим двигуном. У зв'язку з цим рятувально-координаційний центр "Одеса", що прийняв сигнал, почав вживати заходів щодо ліквідації аварійної ситуації. Із судновласником було узгоджено буксирування танкера для постановки до вільного причалу в порту "Очаків".

У ніч на 22 листопада Delfi вдалося закріпитися якорем на відстані близько 1 милі від берега в районі пляжу "Дельфін". Проте, за даними АМПУ, о 5:00 повільний дрейф поновився. Увечері того самого дня рятувальникам вдалося евакуювати з судна трьох членів екіпажу. Їх госпіталізували, лікарі повідомили про перевтому та переохолодження.

Власник судна мав до 31 березня 2020 року вжити заходів для підйому та видалення затонулого танкера з акваторії Одеського морського порту. 1 квітня справу взяла під контроль генпрокурор.

22 червня прокуратура Одеської області розпочала кримінальне провадження за фактом невжиття заходів із ліквідації наслідків екологічного забруднення морської води нафтопродуктами в місці аварійного перебування судна Delfi (ч.1 ст. 237 КК України). Досудове розслідування триває. Представники Державної екологічної інспекції в Одеській області здійснюють постійний моніторинг гранично допустимої концентрації нафтопродуктів біля танкера. Протягом останнього тижня забруднення немає.

Зараз на судні працюють водолази, які проводять огляд, випробування і підготовку до майбутнього відбуксирування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА