07:11 13.07.2020

Грузія з 13 липня скасовує обмеження на регулярні авіарейси в напрямку Мюнхена, Парижа і Риги

2 хв читати
Грузія з 13 липня скасовує обмеження на регулярні авіарейси в напрямку Мюнхена, Парижа і Риги

Влада Грузії з початку наступного тижня скасовує заборону на виконання прямих регулярних авіарейсів між Тбілісі і трьома європейськими містами.

Відповідні зміни внесено до постанови уряду Грузії від 23 травня "Про затвердження правил ізоляції та карантину", йдеться на сайті "Законодавчого вісника" республіки.

У ньому наголошується, що з 13 липня обмеження перестануть поширюватися на ті прямі регулярні міжнародні рейси, які виконуються з Тбіліського міжнародного аеропорту імені Шота Руставелі в Мюнхен, Париж і Ригу, а також у зворотному напрямку.

"Рішення про кількість польотів буде прийматися в індивідуальному порядку Агентством цивільної авіації Грузії, за погодженням з міністерством економіки та сталого розвитку", - йдеться в постанові.

Рейси за цими напрямками будуть призначені після завершення переговорів з авіакомпаніями.

На цьому тижні повідомлялося, що вже досягнуто згоди з авіакомпанією Lufthansa про те, що регулярне сполучення між Тбілісі і Мюнхеном буде відновлено не пізніше 2 серпня, з частотою - два рейси на тиждень. Щодо двох інших напрямків, тривають переговори з авіакомпаніями Air France, а також AirBaltic, яка представлена в трьох державах Прибалтики.

Раніше влада Грузії ухвалила рішення дозволити в'їзд в країну авіарейсами для громадян Німеччини, Франції, Латвії, Литви та Естонії. Для візитерів з цих країн встановлено такі умови - після прибуття вони повинні лише заповнити спеціальну електронну анкету, в якій повинні зазначити історію поїздок за останні 14 днів, а також де саме вони перебуватимуть в Грузії і їх контактні телефони.

Через пандемію COVID-19 регулярне повітряне сполучення Грузії з іншими країнами повністю було припинено з 21 березня. В кінці червня Агентство цивільної авіації Грузії, враховуючи епідеміологічну ситуацію в країні і світі, продовжило до 31 липня обмеження на виконання міжнародних регулярних авіарейсів, які поетапно планувалося відновити з 1 липня.

За останніми даними МОЗ Грузії, в країні офіційно зафіксовано 986 заражених коронавірусом COVID-19, з них одужали 857, померли 15 людей. Під наглядом лікарів у стаціонарах перебувають 219 пацієнтів, в режимі карантину - 5 тис. людей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА