19:32 13.07.2020

Суд засудив обвинуваченого в державній зраді "екс-міністра охорони здоров'я Криму" Михальчевського до 10 років ув'язнення

2 хв читати
Суд засудив обвинуваченого в державній зраді "екс-міністра охорони здоров'я Криму" Михальчевського до 10 років ув'язнення

Дніпровський районний суд Києва засудив колишнього "міністра охорони здоров'я Республіки Крим" Петра Михальчевського до 10 років позбавлення волі, повідомляє прокуратура Автономної республіки Крим.

"Сьогодні, 13 липня 2020 року, Дніпровський районний суд. Києва підтримав позицію прокуратури Автономної республіки Крим визнав колишнього "міністра охорони здоров'я Республіки Крим" Петра Михальчевського винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада в редакції від 2014 року) і призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі", - зазначається в повідомленні.

Як повідомлялося, Михальчевський, будучи громадянином України, після окупації півострова в 2014 році очолив незаконно створене "Міністерство охорони здоров'я Республіки Крим" у складі "Ради міністрів Автономної республіки Крим", надаючи таким чином допомогу іноземній державі в проведенні підривної діяльності на шкоду суверенітетові і територіальній цілісності України.

Михальчевський безпосередньо брав участь у реалізації політики держави-окупанта і легітимізації окупаційної влади. Крім того, надавав допомогу в організації та проведенні незаконного "референдуму про статус Криму" в 2014 році і звітував окупаційній адміністрації про результати голосування своїх підлеглих, яких схиляв до отримання громадянства Російської Федерації.

У січні 2018 року співробітники Служби безпеки України встановили факт перебування Михальчевського в Києві. У рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 110, 111 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; державна зрада) в його тимчасовому місці проживання в столиці проведено санкціонований обшук. Оперативники спецслужби вилучили паспорт громадянина РФ, "службове посвідчення" за підписом самопроголошеного "глави" Криму Сергія Аксьонова, інші документи, що підтверджують його співпрацю з окупаційною владою.

9 липня 2019 року Дніпровський райсуд звільнив Михальчевського з-під варти, змінивши йому запобіжний захід з утримання в СІЗО на домашній арешт.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА