18:32 13.07.2020

Розгляд апеляції у справі нацгвардійця Марківа відкладається через карантинні заходи в Італії - Денісова

2 хв читати
Розгляд апеляції у справі нацгвардійця Марківа відкладається через карантинні заходи в Італії - Денісова

Засуджений в Італії військовослужбовець Національної гвардії України Віталій Марків з огляду на карантинні обмеження не може отримати необхідну медичну допомогу, повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Через продовження карантинних заходів судом не визначено дату апеляційного засідання, а також відсутня можливість особистого відвідання українця (Віталія Марківа - ІФ) в італійській в'язниці. Ці обмеження не дають змоги Віталію отримувати необхідну медичну допомогу", - написала Денісова в соцмережі Facebook.

Вона звернулася до посла Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа, президента Асамблеї омбудсменів регіонів і автономних провінцій Андреа Нобілі та комісара Ради Європи з прав людини з проханням забезпечити права Марківа під час ув’язнення.

Денісова також нагадала, що 26 травня 2020 року Національна поліція України завершила проведення слідчого експерименту в рамках кримінального провадження про загибель італійського фоторепортера Андреа Рокеллі та російського перекладача Андрія Миронова в травні 2014 року.

"Фахівцями проведено акустичні, балістичні та топографічні дослідження в ту саму пору року і на тих самих локаціях, де розгорталися трагічні події. Після отримання фахових висновків експертів слідчими Нацполіції відомості були передані стороні захисту. Сподіваюся, що ці відомості будуть прийняті та враховані судом під час розгляду апеляційної скарги в Мілані", - наголосила вона.

Як повідомлялося, 12 липня 2019 року суд присяжних міста Павії (Ломбардія) в Італії засудив до 24 років ув'язнення старшого сержанта Нацгвардії України Віталія Марківа.

24 липня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з головою Ради міністрів Італійської Республіки Джузеппе Конте, під час якої співрозмовники обговорили вирок суду Марківу.

Глава Української держави запропонував правову допомогу Україні в проведенні ґрунтовної спільної експертизи обставин смерті фотокореспондента Роккеллі. Він висловив занепокоєння невиправдано жорстким рішенням суду і наголосив на важливості неупередженого розгляду цієї справи італійським Апеляційним судом.

24 вересня під час зустрічі з Конте в Нью-Йорку Зеленський запропонував створити спільну слідчу групу для з'ясування обставин загибелі Роккеллі, в причетності до якої звинувачують Марківа. Президент України зазначив, що очікує всебічного та об'єктивного розгляду справи Марківа.

Передбачалося, що Апеляційний суд округу Ломбардія розгляне апеляційну скаргу, подану захистом Марківа, навесні 2020 року, проте з огляду на пандемію коронавірусу засідання було відкладено на невизначений термін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Апеляційна палата ВАКС визнала невинуватим колишнього нардепа Пацкана й закрила справу

Лише 26% наданих інформаційних повідомлень про зруйноване та пошкоджене житло проходять верифікацію

"Новус Україна" запустив власний "зелений" розподільчий центр у Києві

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА