19:56 13.07.2020

У світі все більше людей страждають від голоду, в 2020р ситуація погіршиться

2 хв читати
У світі все більше людей страждають від голоду, в 2020р ситуація погіршиться

Понад 700 млн осіб на Землі зіткнулися з проблемою голоду в 2019 році, цей показник збільшився майже на 60 млн за останні п'ять років, йдеться в опублікованій у понеділок доповіді декількох структур, що опікуються при ООН цією проблематикою.

"Останнє дослідження "Стан продовольчої безпеки і харчування в світі" показує, що майже 690 млн людей зіткнулися з голодом у 2019 році, що на 10 млн більше, ніж у 2018 році", - йдеться в прес-релізі до доповіді.

У ньому наголошується, що найбільша кількість випадків, пов'язаних із нестачею їжі, зафіксована в Азії, тоді як у Африці голод "поширюється найшвидше" в світі.

Так, за даними ООН, в Азії налічується 381 млн постраждалих від голоду, в Африці - 250 млн, у Латинській Америці і Карибському регіоні - 48 млн.

Згідно з дослідженням, ситуація в 2020 році, як очікується, погіршиться через пандемію коронавірусу.

"Оскільки прогрес у боротьбі з проблемою голоду забуксував, пандемія COVID-19 посилює випадки незахищеності і невідповідності глобальних продовольчих систем, під якими розуміють всю діяльність і процеси, що впливають на виробництво, розподіл і споживання продовольства", - йдеться в доповіді.

За оцінками ООН, до кінця 2020 року "через економічну рецесію, викликану COVID-19, 132 млн осіб можуть зіткнутися з проблемою голоду".

ООН щорічно публікує доповідь про ситуацію з голодом у світі. Вона готується спільно Продовольчою і Сільськогосподарською організацією ООН, Міжнародним фондом сільськогосподарського розвитку, Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), Всесвітньою продовольчою програмою і Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА