20:06 13.07.2020

Зеленський виступає за максимальне посилення покарання за водіння в нетверезому вигляді, що призвело до загибелі людей

2 хв читати
Зеленський виступає за максимальне посилення покарання за водіння в нетверезому вигляді, що призвело до загибелі людей

Президент України Володимир Зеленський виступає за введення максимальної кримінальної відповідальності, можливо, довічного ув'язнення, за водіння в нетверезому вигляді, що призвело до загибелі людей, повідомляється на сайті глави держави.

"Якщо водіння у п'яному вигляді спричинило загибель - термін покарання повинен бути збільшений. Можливо, до довічного ув'язнення. Я - за максимальну криміналізацію цих злочинів. Жорстко і надовго. І з максимальним розголосом ... І щоб жоден суд не думав когось "відмазати", - заявив президент під час зустрічі з Кабінетом міністрів.

Глава держави також звернувся до прем'єр-міністра України, щоб протягом тижня були підготовлені реальні пропозиції та сформовано дієвий план заходів щодо підвищення безпеки дорожнього руху.

"У ДТП в Україні гине більше людей, згідно зі статистикою, ніж на війні. Така кількість може навіть зрівнятися з будь-якою епідемією", - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що діючі закони, рішення і стратегії нічого не вирішили і радикально не змінили ситуацію на дорогах. "Бездіяльність і безвідповідальність - ці два слова характеризують відношення влади на всіх рівнях до цієї проблеми ... Учорашня жахлива ДТП - це прямий наслідок того, що люди не усвідомлюють відповідальності, коли напідпитку сідають за кермо", - наголосив глава держави.

Зеленський нагадав, що Міністерство внутрішніх справ максимально виступало за підписання закону №720-IX (законопроект № 3314), за яким відповідальність за водіння в нетверезому поверталася зі статусу кримінальних проступків в Кодекс про адміністративні правопорушення. Були аргументи, що кримінальний порядок паралізує роботу, адже процедура документування кримінального проступку значно складніша і вимагає більше часу.

Тому, на думку президента, має бути знайдено інший підхід. Зокрема, оскільки штрафи, які діють, не мають відповідного стримуючого ефекту для водіїв, які сідають за кермо напідпитку, потрібно збільшити їх у 5-10 разів (якщо порушення правил незначне), а в разі, якщо п'яний водій спровокував ДТП, яка призвела до людських жертв, повинна бути введена більш сувора кримінальна відповідальність.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА