20:11 13.07.2020

Голосування щодо глави НБУ може відбутися в п'ятницю

2 хв читати
Голосування щодо глави НБУ може відбутися в п'ятницю

Голосування у Верховній Раді щодо призначення на посаду глави Національного банку України, можливо, відбудеться в п'ятницю, повідомила народний депутат фракції "Слуга народу" Ольга Василевська-Смаглюк журналістам у понеділок у Києві за підсумками засідання фракції за участю президента Володимира Зеленського.

При цьому, за її словами, жодних кандидатур на посаду глави Нацбанку не називали.

Депутат також повідомила, що президент просив народних депутатів не їхати у відпустки найближчим часом саме для того, щоб призначити главу Національного банку. "Президент закликав нікому не брати квитки в далекі відпустки, тому що потрібно буде зібратися ще на позачергове засідання для представлення і призначення глави Національного банку", - зазначила Василевська-Смаглюк.

При цьому вона передала слова президента, що буде дуже погано, якщо також призначення буде восени.

Парламентар розповіла, що Зеленський був на засіданні фракції близько 10 хвилин, за цей час обговорювали кандидатури на посаду віце-прем'єр-міністра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості України і на посаду голови Антимонопольного комітету - Олега Уруського та Ольги Піщанської. "Президент був реально 10 хвилин. Усе, що ми обговорювали, - це кандидатури Уруського і Піщанської", - сказала вона.

Василевська-Смаглюк повідомила, що на фракції в понеділок також обговорювався законопроект про внесення змін до Виборчого кодексу.

У свою чергу народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Качура повідомив, що фракція планує визначитися з кандидатурою на посаду глави Нацбанку в середу, 15 липня, і наразі на цю посаду розглядають кількох претендентів.

"З кандидатурою на посаду глави НБУ ми визначимося в середу. Є декілька кандидатів. До кінця тижня ми маємо ухвалити рішення", - написав Качура у своєму Telegram-каналі в понеділок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА