20:45 13.07.2020

Російські найманці на Донбасі вбили військового медика, ще двоє військовослужбовців поранені під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця

1 хв читати
Російські найманці на Донбасі вбили військового медика, ще двоє військовослужбовців поранені під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця

Російські найманці в зоні проведення Операції об'єднаних сил на Донбасі обстріляли групу з трьох військовослужбовців, які намагалися провести евакуацію тіла українського солдата, що підірвався раніше на невідомому вибуховому пристрої в районі Зайцевого в понеділок.

Як повідомляє штаб ООС у Facebook, група військовослужбовців у білих касках і з відповідними розпізнавальними знаками висунулася за тілом загиблого після підтвердження режиму "Тиша". В результаті відкритого найманцями вогню на поразку, військовий медик загинув, один військовослужбовець поранений, ще один отримав бойове травмування.

"Отримавши підтвердження режиму "Тиша", група евакуації в білих касках з розпізнавальними знаками не встигла дійти до тіла загиблого кілька метрів. У цей час ворог відкрив вогонь на поразку зі стрілецької зброї. Група відійшла, але військовий медик поспішив на допомогу пораненому. У цей момент противник знову почав обстріл з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів", - зазначається в повідомленні.

Зазначається, що тіла загиблих і поранений військовослужбовець залишилися на місці обстрілу. Тривають переговори з СММ ОБСЄ про їх евакуацію.

"Підступне вбивство медика, на якому були всі відповідні маркування, є черговим свідченням того, що російсько-окупаційні війська навіть не збираються дотримуватися жодних міжнародно-правових норм", - наголошують у штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

Посол України в США: Сподіваємося, що правки, які зменшують або виключають допомогу Україні, будуть відхилені

Нідерланди виділяють понад EUR200 млн на ППО та артилерійські боєприпаси для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА